Кои са "най-мръсните" компании в света?

Изображение 1 от 2

    Милиони хора по света в последните години правят всичко възможно, за да ползват по-малко пластмасови продукти. Хиляди градове се обявяват против торбичките за еднократна употреба, а стотици бизнеси намаляват употребата на пластмасови продукти. На този фон най-големият замърсител с пластмаса в света се оказва компания, която иначе пропагандира положителен имидж.

    Coca-Cola е отговорна за повече "пластмасов" боклук от следващите три компании в списъка на замърсителите, взети заедно. А те са Nestlе, PepsiCo и Mondelеz International. Данните са на световното движение Break Free From Plastic, което през септември проведе мащабно проучване в над 50 страни.

    72 хил. доброволци са събирали пластмасови боклуци на четири континента. Брандове на Coca-Cola са забелязани на 11 732 от събраните опаковки в 37 страни. Компанията е основният замърсител в Европа и Африка, и вторият - в Азия и Южна Америка.

    В Северна Америка най-големият замърсител с пластмасов боклук е Nestle. Сред останалите компании, които попадат в срамния списък, са Unilever, Mars, Procter & Gamble, Colgate-Palmolive, Phillip Morris International, Perfetti Van Melle.

    От Break Free From Plastic припомнят, че едва 9 % от пластмасата по света се рециклира. Те призовават големите компании да намалят или преустановят напълно използването на пластмаса за еднократни опаковки, както и да се насърчава рециклирането.

    Източник: lifestyle.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ха
      ХАНКО БРАТ
      0 0
      15:57, 29 окт 2019
      Най-мръсните компании са:герб,дпс,бсп,сдс,ндсв,нфсб,атака,вмро, ако иска някой може да продължи.
    Последни новини