322 моторни превозни средства проверени в областта в акция срещу джигитите на пътя

322 леки, товарни автомобили и автобуси и 359 лица са били проверени в специализирана операция на територията на областта с цел ограничаване на предпоставките за тежки пътни произшествия, контрол на водачите за правоспособност, употреба на алкохол и неплатени глоби, наличие на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. Констатираните нарушения на ЗДвП са 115, съставени са 28 акта и 87 фиша.

Полицаи от РУ-Момчилград и служители на Държавното горско стопанство са проверили на 19 октомври 27 ловци за редовността на разрешителните за носене на ловно оръжие и спазване на мерките за безопасност при боравене с него. Няма констатирани нарушения.

Бързо производство за управление на автомобил след употреба на алкохол е образувано в РУ-Момчилград. Около 19 часа на 18 октомври на ул.“Тракия“ в града за проверка бил спрян лек автомобил „БМВ“. Тестът за алкохол на 42-годишния водач отчел 1,63 промила. Задържан е за срок до 24 часа в управлението. Разследващ полицай продължава работата по случая.

Нерегистриран мотопед с неправоспособен водач са установили полицаи от РУ-Момчилград. При проверка на ул.“Тракия“ в града се изяснило, че 70-годишен жител на града се придвижва с мотопед, който не е регистриран по надлежния ред. Съставен е акт по два текста от ЗДвП и работата продължава група „Охранителна полиция“.

Екип на пожарната служба в Кърджали загасил запалени отпадъци в контейнер в областния град след подаден сигнал на снощи в 21 часа. Няма нанесени щети.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини