Правителството преустановява отношенията си с БФС до подаване на оставка на Борислав Михайлов

Правителството преустановява отношенията си с БФС до подаване на оставка на Борислав Михайлов. Това съобщи на извънреден брифинг министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

Той отбеляза, че след снощния мач и инцидентите покрай него, е бил повикан по спешност от премиера Бойко Борисов, за да разговарят по темата.

„През последните четири години българското правителство направи изключително много за развитието на българския футбол -стадиони, помощни стадиони, терени, осветление, даваха се средства за развитие на детско-юношеските школи. Но след последните инциденти, премиерът разпореди от днес нататък да прекратим отношенията с БФС, включително и финансови, до подаването на оставката на председателя на Българския футболен съюз Борислав Михайлов.“

Министър Кралев не съобщи повече по темата, но посочи, че коментар ще направи по-късно и Бойко Борисов.

На въпрос дали по този начин не се нарушават правилата на УЕФА, министър Кралев посочи, че това не е така, тъй като в случая не се интервенира във футболния съюз. Решението е взето заради цялостното състояние на българския футбол и снощните инциденти, а държавата не може повече да толерира подобно поведение.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ko
    kovo
    4 0
    11:31, 15 окт 2019
    Това ми навява едни по-стари спомени от времето на т.н. социализъм.Та ние по-старите си спомняме някакви "тезиси " ли беше и с друго наименование, но беше решение от името на т.н. Политбюро на БКП. Състоянието на футбола не е такова от днес или вчера. Върти ми се в главата, че тези с които най-много се гордеем като футболисти, сега те докараха тази игра до това положение. Не е работа на Правителството да засвирва фанфари, просто трябва да си върши работата. Защо си бяха забили главите в пясъка, като щрауси?
Последни новини