"Живите мъртви“, Сезон 10 с премиера по FOX

"Живите мъртви“, Сезон 10 се излъчва по FOX от 7 октомври 2019 г., понеделник @ 23:00 ч.

Премиера за България

 

Този сезон пресъздава историята, която се развива след 175-тото издание на комиксите. Действието се фокусира върху подготовката на групата за война срещу Шептящите. Няколко месеца след панаира и безпощадното клане, извършено от Алфа, сезонът проследява как различните общности се обединяват около една обща идея. Всички те са готови да елиминират заплахата от Шептящите веднъж завинаги.

Участват:
Норман Рийдъс като Дарил Диксън
Данай Гурира като Мишон
Мелиса Макбрайд като Каръл Пелтие
Джош Макдермит като Юджийн Портър

„Живите мъртви“ започва преди десет години с историята на един човек, който се опитва да намери семейството си. Това семейство се разраства и с течение на времето от него се формират общности. Те се борят, оцеляват, процъфтяват и създават ново поколение. „Живите мъртви“ е разказ за човечеството, а заедно с него ще бъдат разказани и още истории.

Действието в новите епизоди на сериала се развива през пролетта, няколко месеца след финала на девети сезон, в който група оцелели дръзнаха да прекосят територията на Шептящите по време на тежката зима. Обединените общности все още се справят с немислимите последствия от ужасяващата демонстрация на сила от страна на Алфа. Същевременно неохотно спазват границите, които са им наложени и всичко това докато формират бойни сили наподобяващи войска, в подготовка за може би неизбежната битка.

Шептящите са заплаха, с каквато не са се сблъсквали досега. Те са подкрепяни от мащабна хорда от мъртъвци и битката изглежда привидно изгубена. Въпросът какво да направят и страхът, който той носи със себе си, ще се разпространят сред общността и ще предизвикат параноя, пропаганда, прикрити цели и вътрешни размирици, които ще ги поставят пред изпитание като хора и като общество.

Идеята за съхраняване на цивилизацията в свят изпълнен с мъртъвци е под въпрос.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини