В ЦОП деца направиха "Крачка напред" в опознаването на професиите

Изображение 1 от 5

    ЦОП Първомай стартира първа част от инициативата „Крачка напред“, която дава възможност за запознаване на децата с различни професии като основа на техния бъдещ професионален избор.
    Потребителите на предоставяните социални услуги Имаха възможността по интерактивен начин да се запознаят с професиите художник и учител,  представени от Мария Петкова – художник и педагог, дългогодишен партньор, подкрепящ каузите на ЦОП Първомай.
    В инициативата се включиха и ученици от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Децата  се запознаха със спецификата на учителската професия в предучилищен етап, като имаха възможност да застанат и „от другата страна“, в ролята на възрастния и разберат необходимостта от внимателно планиране и организиране на заниманията за децата така, че да се стимулира техния интерес и активност.
    Представянето продължи с професията художник. Краткото въведение за рисуването като изкуство; получените указания; описанието за различните професионални дейности и направления в изкуството, в които художникът може да вложи своите умения, завладя децата, като обогати тяхното разбиране за професията. Те имаха възможност и да творят, поглеждайки детайлите през очите на художника.
    ЦОП Първомай осигурява специалисти в множество професионални области, които да разказват и интерактивно показват спецификите на различните професии, както и образованието, необходимо за тях. „КРАЧКА НАПРЕД“ ще продължи с интерактивното представяне на още професии, за да се даде възможност за широка база на избор и ориентиране по отношение на своите интереси и бъдеща професия.

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини