Политическа атака срещу Хасан Азис броени дни преди определянето на кандидат кмет от ДПС

  Политическа атака предприеха противници на градоначалника инж. Хасан Азис броени дни, преди ЦОБ на ДПС да се произнесе окончателно за кандидатурата на кмет на Кърджали. Докато Хасан Азис с областното партийно ръководство внасяше документите на партията в Общинската избирателна комисия жител на село Сипей протестира пред редакцията на вестник „Нов живот“. Исмаил Ахмед Мехмед развяваше български трибагреници и бе облякъл тениска с надписи: „20 г. стигат лъжи на Хасан Азис и ДПС“ и „Да спасим Кърджали от ПП ДПС“.

  Пред журналисти той сподели, че протестира срещу ДПС и лично срещу градоначалника инж. Хасан Азис, който от пет години го лъжел, че общината ще отпусне пари за ремонта на повредената му от свлачище къща в селото. Исмаил Ахмед Мехмед посочи, че е с инвалидност от 100%. Получил е помощ от 2000 лева, но тя не стигнала за да отремонтира дома си в Сипей. Единият му син го прибрал в неговия апаратамент в Кърджали. В момента обаче той не може да се ожени, защото живеят на площ от 60 кв. м. Не бил виждал другия си син от три години.

  През ден съм на хемодиализа. Чистя джамията за 200 лева, за да имам за прехрана, подчерта протестиращия. Той обвини градоначалника, че 5 години го лъже, че ще му помогне.  В Хитрино, Бисер и Казанлък отпуснаха пари за пострадалите, а тук не. Искам средства, колкото да ремонтирам за живеене две стаи, подчерта Исмаил Мехмед.

  Протестиращият не сподели кой го е подтикнал да излезе на политически протест  точно в деня когато ДПС прави регистрацията си за местния вот в Кърджали и областта.

  От Пресслужбата на Общинска администрация веднага разпространиха информация, която цитираме дословно: 64-годишният Исмаил Ахмед, чиято къща бе сред засегнатите от свлачището в с. Сипей е ангажиран от една политическа партия за предизборна атака срещу кмета на общината инж. Хасан Азис и ДПС.

  От всички потърпевши от свлачището община Кърджали е помогнала най-много на Исмаил Ахмед, заради заболяването му. То, обаче, явно не му пречи да обикаля по улиците на Кърджали  с предизборни материали.

  Непосредствено след активизиране на свлачищетов с. Сипей  потърпевшите са подпомогнати с парични средства от община Кърджали. С решение №54/26. 02. 2015г. ОбС-Кърджали отпуска на 9 лица от Сипей парични помощи по хиляда и 2 хиляди лв. , само на Исмаил Ахмед е отпусната сума от 3 хил. лв.

  С решение №195/15. 07. 2019г. са отпуснати 2240лв. само на Исмаил Ахмед, за да възстанови частично къщата си. Община Кърджали е помогнала на въпросния господин с безплатен проект за възстановяване на къщата му, за което са нужни 20 хил. лв. Поет е и ангажимент да му се помогне  с тухли. Това, което, обаче, той иска е общината да поеме изцяло ремонта и да му построи изцяло къщата. Няма законово основание общината да изразходва публични средства за частни лица.

  През март 2015г. Исмаил Ахмед е настанен в центъра на града в къща на ул. П. К. Яворов“. Ползва близо 80 кв. м. площ за 55 лв. месечен наем. Преди да се настани  общината е направила ремонт на жилището, за да помогне на Исмаил, който е на хемодиализа. В жилището се водят и двамата му синове.

  През април 2018г. той напуска къщата по собствено желание. Иска нова къща, показана му е такава в кв. Прилепци, но не харесва и нея. Настоява общината да му построи къща в с. Сипей.

  През ноември 2018 г. входира писмо в общината, в което пише „Моля да възнаградите моето семейство с жилище за спокоен живот“.

  Според информация, с която разполагаме единият от синовете му има свое жилище на бул. „България“ и е на държавна работа.

  Двама от потърпевшите в с. Сипей продължават да обитават общински жилища от резервния фонд, един си е закупил парцел в Сипей и си е построил къща.

  През изминалите 5 години всекидневно на Исмаил Ахмед  и съпругата му е осигурявана  безплатна храна  по услугата Обществена трапезария.

  Няма да споменаваме за подпомагането му  с лични средства от ръководни фактори в местната власт.

  От Преслужбата на Общинска администрация добавиха по-късно, че единият от синовете на Исмаил Мехмед работи като митничар.

  Кърджали бг вести

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 20.10.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Следвайте намеренията си, независимо, че ще се намерят хора около вас, които да ви пречат. Отнесете се с уважение към нуждата на близък човек и му помогнете. Наред с всичко друго не пренебрегвайте и собствените си нужди. Отделяйки време и за духовни занимания ще привлечете на своя страна щастието, богатството и успеха.
  20 окт 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Независимият ви дух ще отхвърли всяка намеса в личните ви дела. Приятна новина ще ви мотивира да работите още по-усърдно. Въздържайте се от семейни спорове, дори и да мислите, че сте прави. Нуждата от оздравителни процедури ще ви изправи пред дилема, но предимството трябва да е в полза на здравето ви.
  20 окт 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Част от вас ще прекарат този ден на път. Имате доста неща за вършене и предпочитате да не губите ценно време. Разбирате се добре с човек, с когото се познавате отскоро. Възможно е да промените поведението си относно въпрос, които досега сте считали да сигурен. Радвате се на нова покупка, която отдавна обмисляте да направите.
  20 окт 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Този ден със сигурност ще е наситен с много нови впечатления за вас и с доста неща, които ще ви накарат да се замислите. Учете се от всичко и споделяйте възторга си с хора, на които държите. Очакват ви хармонични отношения с вашия сърдечен партньор. Имате възможност да прекарате желаното време заедно.
  20 окт 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще насочите предпочитанията си към занимания на открито, очаквайки те да ви разведрят и откъснат от напрегнатите ви мисли. Приятели ще ви поканят на среща, което идва точно навреме. Решаването на личен проблем не търпи отлагане, колкото по-скоро го направите, толкова по-добре за всички около вас.
  20 окт 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Запазете ведрото си настроение. Не допускайте недоразуменията в семейството да помрачат деня ви. Ще откриете интересни предизвикателства, заради които си струва да сте в кондиция. Бъдете предпазливи при даването на съвети. Несъзнателно може да подведете, за което да съжалявате в последствие.
  20 окт 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Близките ще ви натоварват с проблемите си и ще настояват за повече от вниманието и средствата ви. Забравете за притесненията си свързани с проект, по който работите. Деловият ви нюх ще ви помогне да избегнете усложненията. Финансовият резултат ще надмине очакванията ви и ще имате повод да празнувате. Всичко ще бъде наред.
  20 окт 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Самите вие днес ще се учудвате на невероятния късмет, които ви преследва. Ще се осъществи ваше отдавнашно желание, което косвено е свързано с работата ви. Финансовото ви състояние се стабилизира, не без помощта на близък човек. Удовлетворение ще ви донесе и факта, че съвет който сте дали на колега се оказва безпогрешно точен. Атмосферата у дома е приятна и благоприятства всякакви начинания от ваша страна.
  20 окт 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Увеличение на разходите ви очаква днес. Предстои ви взимането на важно решение, което е най-добре да обсъдите с партньора си. Обмислете много добре всяко свое действие. От това зависи позицията ви за в бъдеще. Склонността ви да правите компромиси е решаваща за отношенията ви със сърдечния партньор.
  20 окт 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Повечето от вас ще отделят време за дома и близките си, осъзнавайки, че заетостта им ги лишава от общуване с тях. Настроението ви ще се повиши и от добра новина, свързана с децата или друг близък ви човек. Ако имате претенции за по-високо заплащане се подгответе за среща с шефа, информираността ви ще е от полза.
  20 окт 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Като любители на разнообразието и екстремизма не ви съветвам днес да си останете вкъщи. Много по-добре бихте се почувствали практикувайки любимия си спорт или ако изберете каквато и да е форма на движение. Ще ви се наложи да сте инициатори.
  20 окт 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Възползвайте се от благоприятните възможности за действие, които ще ви доближат до целите ви. Не бъдете прекалено непостоянни в личните си взаимоотношения, това може да отблъсне партньора ви. Бъдете внимателни, особено, ако държите на връзката си. Пазете тайните си. Снабдяването ви с повече средства ще ви позволи да отделите повече на духовността си.
  20 окт 2019
  Последни новини