Политическа атака срещу Хасан Азис броени дни преди определянето на кандидат кмет от ДПС

  Политическа атака предприеха противници на градоначалника инж. Хасан Азис броени дни, преди ЦОБ на ДПС да се произнесе окончателно за кандидатурата на кмет на Кърджали. Докато Хасан Азис с областното партийно ръководство внасяше документите на партията в Общинската избирателна комисия жител на село Сипей протестира пред редакцията на вестник „Нов живот“. Исмаил Ахмед Мехмед развяваше български трибагреници и бе облякъл тениска с надписи: „20 г. стигат лъжи на Хасан Азис и ДПС“ и „Да спасим Кърджали от ПП ДПС“.

  Пред журналисти той сподели, че протестира срещу ДПС и лично срещу градоначалника инж. Хасан Азис, който от пет години го лъжел, че общината ще отпусне пари за ремонта на повредената му от свлачище къща в селото. Исмаил Ахмед Мехмед посочи, че е с инвалидност от 100%. Получил е помощ от 2000 лева, но тя не стигнала за да отремонтира дома си в Сипей. Единият му син го прибрал в неговия апаратамент в Кърджали. В момента обаче той не може да се ожени, защото живеят на площ от 60 кв. м. Не бил виждал другия си син от три години.

  През ден съм на хемодиализа. Чистя джамията за 200 лева, за да имам за прехрана, подчерта протестиращия. Той обвини градоначалника, че 5 години го лъже, че ще му помогне.  В Хитрино, Бисер и Казанлък отпуснаха пари за пострадалите, а тук не. Искам средства, колкото да ремонтирам за живеене две стаи, подчерта Исмаил Мехмед.

  Протестиращият не сподели кой го е подтикнал да излезе на политически протест  точно в деня когато ДПС прави регистрацията си за местния вот в Кърджали и областта.

  От Пресслужбата на Общинска администрация веднага разпространиха информация, която цитираме дословно: 64-годишният Исмаил Ахмед, чиято къща бе сред засегнатите от свлачището в с. Сипей е ангажиран от една политическа партия за предизборна атака срещу кмета на общината инж. Хасан Азис и ДПС.

  От всички потърпевши от свлачището община Кърджали е помогнала най-много на Исмаил Ахмед, заради заболяването му. То, обаче, явно не му пречи да обикаля по улиците на Кърджали  с предизборни материали.

  Непосредствено след активизиране на свлачищетов с. Сипей  потърпевшите са подпомогнати с парични средства от община Кърджали. С решение №54/26. 02. 2015г. ОбС-Кърджали отпуска на 9 лица от Сипей парични помощи по хиляда и 2 хиляди лв. , само на Исмаил Ахмед е отпусната сума от 3 хил. лв.

  С решение №195/15. 07. 2019г. са отпуснати 2240лв. само на Исмаил Ахмед, за да възстанови частично къщата си. Община Кърджали е помогнала на въпросния господин с безплатен проект за възстановяване на къщата му, за което са нужни 20 хил. лв. Поет е и ангажимент да му се помогне  с тухли. Това, което, обаче, той иска е общината да поеме изцяло ремонта и да му построи изцяло къщата. Няма законово основание общината да изразходва публични средства за частни лица.

  През март 2015г. Исмаил Ахмед е настанен в центъра на града в къща на ул. П. К. Яворов“. Ползва близо 80 кв. м. площ за 55 лв. месечен наем. Преди да се настани  общината е направила ремонт на жилището, за да помогне на Исмаил, който е на хемодиализа. В жилището се водят и двамата му синове.

  През април 2018г. той напуска къщата по собствено желание. Иска нова къща, показана му е такава в кв. Прилепци, но не харесва и нея. Настоява общината да му построи къща в с. Сипей.

  През ноември 2018 г. входира писмо в общината, в което пише „Моля да възнаградите моето семейство с жилище за спокоен живот“.

  Според информация, с която разполагаме единият от синовете му има свое жилище на бул. „България“ и е на държавна работа.

  Двама от потърпевшите в с. Сипей продължават да обитават общински жилища от резервния фонд, един си е закупил парцел в Сипей и си е построил къща.

  През изминалите 5 години всекидневно на Исмаил Ахмед  и съпругата му е осигурявана  безплатна храна  по услугата Обществена трапезария.

  Няма да споменаваме за подпомагането му  с лични средства от ръководни фактори в местната власт.

  От Преслужбата на Общинска администрация добавиха по-късно, че единият от синовете на Исмаил Мехмед работи като митничар.

  Кърджали бг вести

  Източник: Kardjali.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 30.05.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Постарайте се да наваксате пропуските в работата си и ще получите увереност за бъдещето си. Интимните връзки ще се задълбочават и скоро ще получите интересно предложение. Интересът към вас нараства и гледайте да не го проиграете хазартно. Други ще имат прозрения, които ще ги подтикнат да потърсят човека, с когото са се разделили.
  30 май 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Зле понасяте ограниченията във всичките им проявления. Широко скроената ви природа се бунтува и това ви създава проблеми. Заявете претенциите си аргументирано и чак тогава ги отстоявайте. Но бъдете умерени и способни да правите компромиси. Намерете сили да се преборите със собствената си тревога, не я превръщайте в публично достояние.
  30 май 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Много от вас ще продължат да се занимават със служебни въпроси, работата изисква да не я отлагате. Наред с това ще помислите за организацията и дисциплинираността на сътрудниците си/ако имате такива/. Не пренебрегвайте здравето си, има какво да направите, за да се поддържате в добра форма.
  30 май 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Обърнете внимание на служебен въпрос, който крие зад себе си нечие двусмислено поведение. Предизвикайте откровен разговор и изяснете позициите си. Вие сигурно имате свои планове за вечерта, но е твърде възможно да ги промените, предвид новите обстоятелства. Не се натъжавайте, може би е за добро.
  30 май 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Промени и осъществяване на желания, такива са перспективите пред част от вас. Има кой да се погрижи за душевният ви уют, а и не само за него. С нов тласък на енергия и вяра ще се устремите към нови предизвикателства. Това ще ви направи по-щедри към консервативно настроените около вас.
  30 май 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Очаква ви спокоен и приятен ден, изпълнен с добро настроение и ведри хора. В подобна атмосфера едва ли ще ви е трудно да си отпочинете и да се заредите с нови сили. Направете нещо лично за себе си, това ще ви подейства доста освежително.
  30 май 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Подготовката за предстоящо събитие ви създава повече стрес, но сте на път да приключите с него. Неизвестните ще отпаднат и ще направят деня ви по-спокоен. Имате шанс да получите и повече от нещата, които искате, стига да сте направили необходимото за това. Не прибързвайте с изводите, за да не въздействате негативно на резултатите.
  30 май 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не си създавайте излишни проблеми, поддавайки се на емоциите и желанието си да напътствате всеки за всичко. Повишената ви чувствителност се отразява на работата, взаимоотношенията и живота ви. Гледайте по-ведро на случващото се, осигурете си спокойствие и занимания, които ви носят удоволствие.
  30 май 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Обнадеждаващи новини по делови въпроси ще зарадват мнозина от вас. Още по-приятни ще са те имайки предвид източника им. Ще имате възможност и да разрешите недоразумение с любимия човек. Хармонията в личният ви живот ще бъде възстановена.
  30 май 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Решавайки последователно въпросите от ежедневието, ще спестите главоболия и противоречия с партньори и близки хора. Станете по-търпеливи в общуването си и по-малко да се стремете към показност в опита, информираността и значимостта си. В служебните си дела ще постигнете съгласие по спорен въпрос, отново, ако намерите верния тон.
  30 май 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Нечии постъпки ще ви подтикнат към действия, осигуряващи защита на интересите ви. С професионални задачи ще запълните по-голямата част от деня си. При добра организация времето ви ще стигне за всичко. Приемете една протегната към вас ръка, каквото и да означава това.
  30 май 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Настроение ще ви носят както резултатите от делови преговори, така и добрите взаимоотношения с партньорите ви. Мислете за себе си, по-малко се преуморявайте и не прибързвайте в действията си. Онези, които търсят внимание ще се насладят на взаимност с човека до тях. Нуждаехте се от това
  30 май 2020
  Последни новини