Няма да повярвате, че това е в Италия (видео)

Преди 2 години алпинистът, катерач и фотограф Башир Абу Шакра започва да работи по този филм, който определя като един от най-големите филми, които е правил сам.

В планините на Италия той заснема уникални кадри в това най-трудно предизвикателство в живота му. Според профила му в социалната мрежа, този перфектен пилот на дрон и пътешественик е предприемал не едно или две трудни изкачвания и преходи през планините на Европа.

Отнема му стотици часове ходене и катерене с цялата паратура, за да заснеме тези смайващи гледки в новото му видео. През повечето време трябвало да лагерува там, само за да бъде сам в кадъра или да заснеме изгрева.

Има много разочарования през цялото пътуване, понякога му се налага да повтаря едно и също изкачване 2 или 3 пъти в четири последователни дни, само за да получи епичното време, или понеже вали. Например Монте Пелмо изкачва 3 пъти подред за 3 дни, както и много други.

"В този филм искам да изпратя послание какво може да постигне човек сам, ако вярва в себе си и продължава да постига целите си", пише той. И наистина го виждаме там - сам сред скалите, да става все по-малък с отдалечаването на дрона, а планината наоколо все по голяма и необятна. Такъв е финалният кадър и човекът на име Башир Абу Шакра просто става точица на склона на един от чутовните върхове в Доломитите. Смела малка точица с голямо послание.

Вижте как това двегодишно приключение в Доломитите само в няколко минути. Някои от кадрите ще ви напомнят величествената природа в "Аватар". 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини