Екипи огнеборци, горски и доброволци гасят горски пожар край Михалково

Голям пожар в иглолистна гора пламна в късния след обяд в неделя и вдигна на крак няколко екипа на противопожарните служби, както и доброволци и жители на населеното място.

Около 15:41 ч. е получен сигнал за пожар в сухи треви в девинското село Лясково, о Изпратеният екип на място от Девин установява, че гори иглолистна гора, собственост на ДГС-Михалково, а пожарът се разпростира на около 100 дка. Незабавно са изпратени още два противопожарни автомобила с личния състав на Районната служба в Девин, изпратени са за помощ и екип на РСПБЗН-Смолян и един екип на РСПБЗН-Пампорово.

Причината за пожара е в процес на установяване. В гасенето са взели участие гасаческа група на ДГС – Михалково, доброволното формирование на Община Девин и жители на Лясково. Пожарът е локализиран тази сутрин около 08.00 ч., като има отделни огнища, които тлеят и се разпалват. Поради голямата денивелация на терена се придвижват надолу по склона и разпалват сухата растителност в близост до къщите на селото. За охрана, през нощта са дежурили два екип на РСПБЗН-Девин и служители на ДГС-Михалково с високопроходими противопожарен автомобили. Днес, през светлата част на денонощието, гасителните действия продължават до пълното ликвидиране на пожара.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини