Арда чака Черно море на "Лаута", двубоят ще гледа министър Кралев

Арда срещу Черно море е вторият сблъсък от седмия кръг на efbet Лига, който ще се играе днес. "Моряците" допуснаха първа загуба в първенството в предишния кръг, отстъпвайки с 1:2 на Лудогорец. От своя страна Арда пък загуби визитата си на ЦСКА с 2:3.

Двубоят ще играе в Пловдив, където Арда приема съперниците си от началото на първенството. Очаква се на стадиона в "Лаута" да присъства и спортният министър Красен Кралев, който ще обсъди с ръководството на Арда финансирането на осветлението на съоръжението в Кърджали.

Наставникът на символичните домакини Стамен Белчев ще се довери на любимата си система 4-2-3-1, като на върха на атаката ще действа Елиша Сам, подпомаган от Спас Делев, Жоао Аморим и Иван Коконов.

За Черно море се очаква в титулярния състав да започнат Дани Кики и Мартин Минчев. Кики лекуваше травма, а Минчев не игра срещу Лудогорец заради вирус. Илиан Илиев обаче няма да може да разчита на цели петима футболисти - Исмаил Иса, Родриго Енрике, Стефан Станчев, Йонуц Неагу и Велислав Василев.

Двата отбора никога не са се срещали помежду си в елита, защото за Арда това е дебютен сезон сред най-добрите. През миналата година обаче те играха на 1/16-финалите за Купата на България и Черно море се наложи с 1:0.

topsport.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини