75 килограма кокаин в кашони с банани акостираха с кораб в Бургас

Пет кашона с чист кокаин с тегло 75 килограма бяха открити в склад на фирма за търговия с цитрусови плодове, предаде  БГНЕС. Работник на фирмата се натъкнал на пратката в складовете на фирма „Интер Цитрус“ в кв. “Победа“ в Бургас.

Пакетите са открити в кашоните с банани по време на разфасоването им за търговската мрежа. Бананите са разтоварени в склада на 31 юли. Пристигнали са с кораб на пристанище Бургас. Изпратени са по заявка на бургаската фирма. Пратката е съдържала банани от 32 ферми в Еквадор.

Пазарната цена на заловения наркотик е два милиона 650 хиляди евро.

„По цени на дребно грамът на този вид високорисково наркотично вещество възлиза на близо 70 евро, а на едро на килограм цената е около 80 хиляди лева”, съобщи на извънреден брифинг Георги Чинев, окръжен прокурор в прокуратурата в града.

“На 27 юли тази година плавателен съд на международна компания е акостирала в Пристанище Бургас, идвайки от Италия. Два дни по-късно – на 29-ти, са разтоварени голямо количество банани, които на 31 юли са пристигнали в складова база в Бургас. Получател на стоката е българско търговско дружество, като от Еквадор за него са били предназначени 15 контейнери с банани, във всеки от които е имало по 20 палета. Общо кашоните са били 20 626 броя. Открити в тях са около 75 килограма кокаин”, допълни Чинев.

Към момента е установено, че част от бананите – 3240 кашона са били експортирани за Румъния. Идентифицират се баркодовете на отделните пратки.

Прокурор Чинев съобщи още, че законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 5 г. до 15 г. и „глоба“ в размер от 20 000 лв. до 100 000 лв. по образуваното досъдебно производство за държане с цел разпространение на високорисково наркотично вещество в особено големи размери

Източник: БГНЕС

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ва
    Васил
    0 0
    12:10, 19 авг 2019
    Удариха стоката на Боци.
Последни новини