Кърджалийци шофират и говорят по телефон на Запад, отнасят солени глоби

Кърджалийци шофират и говорят по мобилните си телефони в Западна Европа и отнасят солени глоби. Нашенци не спазват правилата за движение, както не ги спазват и в България. За тяхно огорчение обаче тамошната полиция не е така благосклонна като нашата. Само за месец Окръжният съд в Кърджали е гледал три дела за налагане на финансови санкции на кърджалийци сгазили закона в Западна Европа.

  Р.С.И.карал влекача си „Волво” с превишена скорост и говорил по мобилния си телефон на магистралата за Дортмунд, Германия. На 30.07.2018.г.той бил засечен от властите. До прокуратурата в Кърджали идва искане от Федералната служба по правосъдие на Република Германия за налагане на финансова санкция от 120 евро. Окръжният съд му налага глоба на левовата равностойност от 148,50 евро.

Централното инкасаторско бюро на Нидерландия предяви иск към кърджалиецът О.С.М. за това , че на 11.12.2018 г.шофирал и говорил по мобилния си телефон. Окръжният съд в Кърджали му наложи финансова санкция равностойна на 230 евро.

 Същата сума ще плати и друг кърджалиец-Е.М.М. Министерството на правосъдието на Нидерландия  иска той да плати финансова санкция от 230 евро за аналогично нарушение. На 21.12.2018 нашенецът карал и говорил по мобилния телефон. Окръжният съд му наложи глоба равностойна на 230 евро в левове.

  Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини