Солидна глоба за влогър, организирал масово изкачване на връх Мусала (видео)

Глоба до 5 хиляди лева грози влогър, който организира масово изкачване на връх Мусала. Походът се оказал в зона, в която не е разрешено струпването на много хора, съобщи bTV.

Влогърът разпространил и видео, което озаглавил "1500 души покориха Мусала с мен, а държавата иска да ме глоби".

Той организирал група хора, с които заедно покорили връх Мусала. Оказало се обаче, че това е в нарушение на закона.

Слави не е събирал пари от участниците в мероприятието. Нито е създавал туристическа група. На върха обаче ентусиастите ги очаквала изненада.

Влогърът разкава, че там едно момче му е казало да го последва без да му дава обяснения защо и за какво го вика. Казали му накрая, че ще му пишат протокол.

Момчето обаче отказало да съдейства на служителите като им заявил, че няма да разпише никакви документи.

Той излязъл да каже на хората какво се случва, а момчетата, които искали да му пишат протокол се крили.

От парк "Рила" обаче обясняват случая по друг начин. По думите на Красимир Андонов, директор на дирекция Национален парк "Рила", въпросният господин се е държал грубо и не е оказал съдействие, като дори си е позволил да обижда охраната на парка.

Слави е изпратил писмо до няколко институции и е предупредил за похода. Твърди, че няма отговор. От парк "Рила" обясняват, че са забранили събитието.

Директорът на парка пояснява още, че през самия връх Мусала минава резерватната зона на централен рилски резерват. Андонов подчертава, че такова масово мероприятие е в нарушение за плана за управление.

Парк "Рила" ще състави акт и наказателно постановление на влогъра. По думите на директора глобите за физически лица са от 500 до 5000 лева, като той щял да прецени допълнително размера.

Влогърът е решен да обжалва санкцията.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Я
    Я
    1 -1
    09:38, 7 авг 2019
    Доста разумно. На море не можем заради цените ,а сега не можем и на нашите планини
Последни новини