България остана на косъм от победата срещу САЩ

Българският национален отбор по волейбол за жени бе много близо до това да направи огромна крачка към класиране на Олимпийските игри в Токио 2020. Тази нощ "Лъвиците" изиграха втория си мач от група "С" на олимпийската квалификация срещу домакина САЩ и бяха на косъм от сензационна победа. Малко обаче не им достигна и те загубиха с 2:3 гейма (25:21, 18:25, 25:21, 20:25, 10:15).

Възпитаничките на треньора Иван Петков на два пъти повеждаха в мача. Те спечелиха първия и третия гейм, но американките и в двата случая успяваха да възстановят равенството, а в решаващия тайбрек показаха по-здрави нерви и се наложиха с 15:10 и така спечелиха и мача.

Най-резултатна от българките бе звездата на тима Елица Василева, която наниза 24 точки в мача. Мирослава Паскова също се представи много силно и се отчете с 21 точки, а Гергана Димитрова завърши с 14.

За домакините най-резултатна бе Джордан Ларсон с 23 точки, Джордан Томпсън добави още 19, а Кимбърли Хил Завърши със 17.

Това е втора победа за САЩ в групата, като тимът вече има 5 точки и се нуждае от още един успех, за да си гарантира първото място и директно класиране за Токио 2020.

България пък допусна първа загуба след успеха си в първия мач срещу Аржентина (3:1). Сега нашите момичета ще трябва задължително да победят Казахстан в последния си мач и да се надяват САЩ да загуби от Аржентина, за да имат шанс да изместят американките от първата позиция.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини