Откриха момиче, отгледано от кучета и котки в Сибир

Служители на агенция за защита на децата са открили в Чита, Източен Сибир, петгодишно момиченце, отгледано от котки и кучета, което говорело само езика на животните, съобщи местната полиция, цитирана от БГНЕС и АФП.

Момиченцето е открито в апартамент, в който живеели родителите му, както и баба му и дядо му, но никой от тях не се грижел за него. Не била извеждана навън, не била учена да говори и се опитвала да общува лаейки. В продължение на около 5 години тя е била отглеждана от няколко кучета и котки и не е излизала навън нито веднъж, съобщи полицията в Чита в комюнике.

Когато я открили, тя се хвърляла срещу хората като малко кученце. През всичките тези години тя си общувала с кучетата и котките на техния език. Все пак от полицията уточниха, че разбира руски, но не може да го говори. Детето е настанено в социално заведение, където й се оказва медицинска и психиатрична помощ. В комюникето се уточнява, че тя "скача по вратата и лае", когато медицинският персонал напуска стаята й.

Детето не се храни с лъжица, тя изхвърля яденето от чинията и го яде направо с уста като куче, каза пред руския телевизионен канал „Росия" служителка на социалното заведение. Според канала родителите на детето са силно асоциални. Съседи разказват, че те живеели изолирано и не излизали през деня, а само през нощта, за да не срещат никого.

В комюникето на полицията детето е наречено "Маугли" по героя от "Книга за джунглата" на Киплинг. През март президентът на Русия Дмитрий Медведев призова за спешни мерки срещу насилието към деца. Той заяви, че 760 000 деца живеят в "социално опасни условия".
Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини