Кой ще изиграе Елвис

Изминаха шест години от премиерата на последния му филм „Великият Гетсби“. Баз Лурман отдавна обяви, че следващият му проект ще е посветен на краля на рока Елвис Пресли и сега трябва да реши коя млада звезда ще го превъплъти на екрана.

През изминалия уикенд режисьора на „Мулен Руж“ тества няколко кандидати за ролята, достигнали до финалната права.

Сред претендентите са Ансел Елгорт, който в момента се снима в мюзикъла на Стивън Спилбърг „Уестсайдска история“, както и Майлс Телър, който успя да се пребори на подобен оспорван кастинг за роля в дългоочакваното продължение „Топ Гън: Маверик“. Телър бе фаворит и за главната роля в „La La Land“, покрай участието си в предишния филм на Деймиън Шазел „Камшичен удар“, но в крайна сметка ролята получи Райън Гослинг.

Сред останалите кандидати е и певецът Хари Стайлс от групата One Direction, който вече дебютира в киното в шедьовъра на Кристофър Нолън „Дюнкерк“. Той се надява да играе и принца в игралната версия на „Малката русалка“.

Може би най-неизвестен до момента от претендентите е Остин Бътлър, но за него тепърва ще се говори, след като се снима в новия филм на Куентин Таратино „Имало едно време... в Холивуд“, както и в „The Dead Don’t Die“ на Джим Джармуш.

Другата седмица Лурман трябва да обяви своето решение. Той е и автор на сценария на бъдещия хит, заедно с Крейг Пиърс. Филмът ще разказва за отношенията между Пресли и неговия мениджър, полковник Том Паркър, който го превръща в звезда. В ролята на Паркъ ще видим Том Ханкс.
 

Източник: cinefish

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини