Уволниха пиян лекар след скандал в Центъра за спешна помощ в Севлиево

Лекар от филиала на Центъра за спешна помощ в Севлиево е предизвикал скандал по време на дневно дежурство на 24 май, научи Дарик радио.

Според очевидци 54-годишният д-р Капитанов е бил видимо пиян. Екшънът се разиграл малко след 16,30 часа. Първоначално пациентка отказала да бъде прегледана от медика заради подозрение, че той е употребил алкохол. Малко след това лекарят започнал да се държи грубо и непристойно с други болни. Бил извикан дори полицейски екип. На мястото пристигнал и шефът на Центъра за спешна помощ д-р Шандурков.

Според него дежурният лекар се държал неадекватно, но отказал да му бъде направена алкохолна проба с дрегер. "Не мога да принудя никого да се изследва за алкохол. Веднага го снех от дежурство, а на следващия ден му прекратих трудовия договор", каза за Дарик д-р Шандурков. Той уточни, че лекарят е бил в изпитателен срок. Назначен е преди 2 месеца. Имал е подобни прояви и на предишните си работни места.

"Независимо от това аз реших да му дам шанс, защото д-р Капитанов има две специалности. Случката е изключително неприятна, защото поведението на един колега рефлектира върху отношението на хората към целия център. По-неприятно от това нямаше как да стане", коментира д-р Шандурков.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини