Стотици пяха с БТР в „Нощта на Орфей“ на Татул

Стотици се събраха в подножието на археологическия комплекс край село Татул и пяха с БТР по време на фестивала "Нощта на Орфей", организиран от община Момчилград. Участниците в проявата, която се провежда за 13 път, успяха да вдигнат градуса на настроението на публиката до краен предел.

Най-нетърпеливите зрители пристигнаха часове преди началото на фестивала. Повечето от тях се възползваха да разгледат древното светилище на Орфей.  Всички присъстващи получиха по традиция чаша вино.

С "Добре дошли" дошлите на фестивала бяха приветствани от кмета на общината Сунай Хасан.

"През годините фестивалът, организиран от община Момчилград се утвърди като културно събитие в национален мащаб. "Нощта на Орфей" има своите почитатели, които не пропускат нито едно издание на проявата. Този факт не трябва да ни учудва, защото има магия в мястото, на което провеждаме фестивала", заяви Сунай Хасан. Той изказа специални благодарности на депутатът от ДПС Ерол Мехмед, по чиято идея се заражда "Нощта на Орфей" и който беше сред публиката.

След официалната част бяха наградени победителите в традиционния колопоход от Момчилград до село Татул. Тази година в надпреварата участваха 16 велосипедисти. Първо място беше присъдено на Ферди Юсеин, който получи като награда велосипед. Награди имаше и за класиралите се на следващите 3 места - Юсеин Гюнай, Беркай Акиф и Берк Басри.

Програмата на фестивала стартира с песента "От тук започва България" в изпълнение на младия момчилградчанин Виктор Карачолов. След него публиката беше омаяна от танците на балета към кърджалийския театър. Младите кърджалийци Мерт и Селин Асенова буквално взривиха публиката с изпълненията си.

Кулминацията на фестивала настъпи с качването на сцената на рокаджиите от БТР. Групата беше представена от кмета Сунай Хасан.

"Дами и господа, днес ние всички ставаме свидетели на роксъбитието за 2019 година в Източните Родопи. За мен е огромно предизвикателство да приветствам тук и сега, на тази сцена легендарната българска рок-група БТР", обяви Сунай Хасан.

"За първи път сме на това място. Уникално е. Благодаря на община Момчилград и на Сунай Хасан за възможността да пеем на този прекрасен фестивал", заяви фронтменът на БТР Наско. Повече от час и половина легендарните рокаджии пяха свои песни, като представита и парчета от последния си албум. Публиката пя заедно с БТР.

След концерта дуо "БарбарониТе" представиха оригинално огнено шоу, което накара публиката да онемее.

Вечерта завърши с пищни фойерверки и хоро, на което се хванаха много от присъстващите на фестивала.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини