След "Игра на тронове" Кит Харингтън влиза в терапевтичен център

Актьорът Кит Харингтън, който играе ролята на Джон Сноу в хитовия сериал на HBO "Игра на тронове", ще се подложи на лечение след приключването на финалния осми сезон на поредицата, обявиха негови представители, цитирани от "Ройтерс".

В изявление говорител на британския актьор казва: "Кит реши да включи почивката в графика си" и допълва, че той ще прекара известно време в терапевтичен център, където да поработи върху някои лични проблеми.

От никому неизвестно момче 32-годишният сега Харингтън стана световноизвестен с една от главните роли в "Игра на тронове", която изпълнява плътно във всеки един сезон от поредицата, започнала преди 9 години, където се превъплъти в образа на смелия и винаги решен да постъпи правилно Джон Сноу, чиито действия във финалния епизод бяха сред най-големите изненади във финалния епизод на сериала.

В изявлението не се посочва какви са проблемите му, но в своя колонка изданието "Ню Йорк поуст" твърди, че Харингтън е преживял тежко как приключва поредицата и че ще се лекува от стрес, преумора и прекомерна употреба на алкохол. Медията отбелязва, че той е бил приет в клиника в САЩ няколко седмици преди финала на фентъзи сериала, чийто последен епизод бе излъчен на 19 май. Той постигна рекордна гледаемост и само в САЩ привлече пред екраните 19.3 млн. души.

По-рано тази година Харингтън, който се ожени за своята колежка от сериала "Игра на тронове" Роуз Лесли през 2018 г., сподели пред "Варайъти", че трудно се справя със славата и вниманието, които шоуто му донесе, и дори ги определи като "ужасяващи".

"Усетих, че трябва да се чувствам като най-големия щастливец в света, но всъщност, бях много уязвим. Преживях доста несигурен период от живота си, подобно на много хора през 20-те им години", казва актьорът в интервюто, публикувано през март.

В неделя HBO пуснаха документален филм за финала на най-успешната си поредица на име "Игра на тронове: Последният страж", в който се вижда, че Харингтън плаче, когато разбира как приключва историята на неговия герой.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини