Банкси изненада Венеция с нови провокативни творби

Световноизвестният и анонимен артист Банкси разкри свой нов графит във Венеция, където тече настоящето издание на Венецианското биенале.

В сряда той разкри незаконна инсталация в центъра на града, в която няколко картини съставляваха гледка към Венеция, която обаче почти цялата е закрита от огромен круизен кораб.

"Венеция в маслено" се смята, че е критика към неконтролируемия туризъм, който унищожава италианския град и го обезличава. Наскоро правителството забрани на толкова големи круизни кораби да плават по каналитет, тъй като поради огромния си размер, водоизместимост и вълни, които причиняват, те разрушават местната инфраструктура.

"Въпреки че е най-голямото и престижно арт събитие в света, поради някаква причина, никога не съм канен", саркастично подхвърля Банкси в Инстаграм по повод биеналето.

Световноизвестният и анонимен артист Банкси разкри свой нов графит във Венеция, където тече настоящето издание на Венецианското биенале.

"Венеция в маслено".

Сега той разкри друга своя творба, която е изрисувал върху стена на сграда във Венеция. Тя представлява дете имигрант, което носи спасителна жилетка и държи розов неонов факел. Според местния вестник "Атрибун", графитът е нарисуван в началото на май, но едва сега британският артист е съобщил, че е негов.

Банкси е известен със своята критика към бежанската/мигрантска криза и липсата на повече солидарност от западните държави.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини