ЦИК глоби Марешки за обиди към Каракачанов и Шивиков в интервюта за БНТ и bTV

ЦИК глоби лидера на партия "Воля" и кандидат за евродепутат Веселин Марешки заради нанесени обиди срещу друг кандидат в две телевизионни предавания.

Жалба срещу Марешки е постъпила от ВМРО след негово интервю в сутрешния блок на БНТ на 7 май и интервю в предаването на bTV "Лице в лице". Според жалбоподателите в двете предавания Марешки е използвал неприемливи думи и квалификации срещу лидера на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов и срещу кандидата за евродепутат от ВМРО Димитър Шивиков. Марешки нарекъл Красимир Каракачанов „шкембе войвода“, „Краси – пет тераси“ и „гастрольорът във военното министерство“. Кандидатите на ВМРО са окачествени като „политически измамници“ и „тотално деградирали типове“. В интервюто по bTV Марешки заявява: „Не мога да приема, че човек от листата на ВМРО, пък бил той Шивиков, Джамбазки или някой друг изрод ...“. Димитър Шивиков  освен това е наречен „прехвален генерал“ и „псевдогенерал“. По негов адрес са и следните думи: „Не разбира от знаците на българската армия, но явно много добре разбира от финикийските знаци на Красимир Каракачанов“.

Санкцията е според чл. 183, ал. 4 от ИК, за което се предвижда глоба от 2000 до 5000 лева. Изборният кодекс забранява в предизборната агитация да се накърняват добрите нрави, честта и доброто име на кандидатите. ЦИК не съобщава точния размер на глобата за Веселин Марешки.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Сл
    Сланинко
    1 0
    19:36, 13 май 2019
    Ами Марешки е много точен След арм генерал Д Джуров всички министри на отбраната са СМЕШНИЦИ особенно пък ШКЕМБЕТО
Последни новини