Цветан Цветанов в Черноочене : Евроизборите са тест за стабилността на управлението

Изображение 1 от 3

    10 май 2019 г

    „Тези избори са тест за стабилността на управлението. За продължаване на реформите в образованието и здравеопазването, за сигурността и регионалната политика, за модернизиране на инфраструктурата, на земеделието, на икономиката като цяло. Не е вярно, че тези избори нямат съществено значение за малките населени места като община Черноочене. През новия програмен период България ще получи много повече средства от ЕС по линия на кохезионната политика. Има ли стабилност в управлението, ще има инвестиции, ще има работни места,  ще има икономически растеж и няма да има миграция”. С тези думи председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов се обърна към структурите на партията в община Черноочене. Цветанов е на обиколка в региона, заедно с кандидата за евродепутат Асим Адемов и председателя на Народното събрание и областен координатор на партията Цвета Караянчева.

    „Благодаря Ви за подкрепата за Цвета, защото нейният пост, най-високата позиция – председател на Народното събрание, е оценка за Вас и вашата всеотдайност през годините. Важно е да имаме такива представители и в европарламента, които не забравят откъде са тръгнали, и Асим Адемов е пример за това. Не къса връзката с обикновените хора, познава проблемите им и работи за тяхното решаване. Вотът, който предстои на 26 май, е генерална репетиция за местните избори наесен. Трябва да се мобилизираме и спечелвайки евроизборите, да излезем със самочувствие на местните. Време е да имаме кмет и в Кърджалийско. Защото без кметове по места трудно се прави политика. Призовавам ви да гласувате за ГЕРБ, защото ГЕРБ дава шанс на знаещите и можещите хора, на достойните професионалисти, като Асим, като Мария Габриел, като Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Ева Майдел …Не трябва да правим като опонентите си, в Златоград например БСП лепиха плакати върху табла за некролози. Правят агресивна, черна кампания. А нашата е позитивна, информационна, с послания. Ние не противопоставяме хората, нито населените места. Заедно сме по-силни, затова работим за единна и силна Европа. Някои партии насаждат омраза към Турция, но тя е добър партньор на ЕС и трябва да остане такъв. Там има 3 милиона бежанци, Европа няма да понесе такъв поток. Политиката на правителството осигури нулев миграционен натиск към България. Разчитаме на диалог и сигурност”.

    Цвета Караянчева: Тези избори са изключително важни. Извървяхме дълъг път и свършихме страшно много работа. Подхождаме с уважение към всеки, без разлика на етнос и религия, стига да е честен, почтен и работлив човек. Сега задачата ни е покажем, че сме силни и да преборим онези, които оставиха Кърджали в ръцете на ДПС. Навремето БСП абдикира от област Кърджали и остави тук да се разпорежда ДПС. За 10 години България се преобрази при управлението на ГЕРБ и съм убедена, че ще имаме тотална изборна победа в цялата страна на 26 май, включително и в Кърджали. Партията е жива, расте, развива се и всички Вие имате принос за това. Говорим с аргументи, с резултати, не с компромати. Важно е да се мобилизираме максимално, да приобщим повече хора и да изпратим повече евродепутати от ГЕРБ в европарламента, защото те защитават национално отговорни каузи и ще бъдат част от голямото семейство на десницата.

    Асим Адемов: За първи път дойдох тук през 2014 г и тогава беше друго, по-малко хора бяхте. Сега виждам, че структурата се разширява. Аз искам да бъда вашият представител, вашият глас в европарламента, въпреки, че съм от  Гърмен, защото част от живота ми е минала в Кърджалийско. Важно е да се борим за европейските ценности, за демокрацията, и да ги отстояваме навсякъде, където те са застрашени. Аз съм обикновен български учител, който получи шанса да представлява ГЕРБ и България в европарламента. Управлението на ГЕРБ е пример за толерантност, за равнопоставеност към общините, за подкрепа на всички български граждани и за отговорно отношение към моя ресор – образованието. Защото без образование, няма да имаме бъдеще. 

    Срещите на Цветанов с актива на ГЕРБ  продължават в общините Крумовград, Момчилград и Кърджали.

    Цветан Цветанов в Крумовград : Вие сте работодателите на българските евродепутати

    10 май 2019 г

    Вие сте работодателите на българските евродепутати. С тези думи председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник – председател на партията Цветан Цветанов се обърна към членовете и симпатизантите на ГЕРБ в Крумовград, където е на обиколка с петия в листата Асим Адемов и областния лидер Цвета Караянчева.

    „Тези избори са изключително важни от гледна точка на стабилността в държавата. От ГЕРБ започнаха полезни за хората политики, като програмата за санирането, например, с ресурс, осигурен от правителството и без да се увеличава дефицита. Защо е важно да сме част от обединена Европа? Защото само по линия на европейската солидарност сме получили, по ОП „Региони в растеж“ само за две години са усвоени 700 млн лева за подобряване на образователната инфраструктура на 500 училища и детски градини. И това е само един от многото добри примери. Всеки един от нас трябва да знае, че гласът му е важен за Европа. След 4 месеци ни предстоят местни избори. Важно е да изберем добри кметове и силни общински съветници, които да ги подкрепят. Това е гаранция за реални решения в населените места като Крумовград. Партия ГЕРБ показа друг подход в Кърджалийско. Силата ни е, че не делим хората, а ценим личните им качества. В област Кърджали нямаме общински кмет, но организацията е желязна. Нека да убедим повече хора, че на 26 май ни е нужна убедителна победа. С номер 12, за дванадесета победа на ГЕРБ!“

    Цвета Караянчева: Опитът, който натрупахме през годините, не бива да ни успокоява. Трябва да ни стимулира да сме все така конструктивни и диалогични, без да злепоставяме опонента. БСП отврати гражданите с черен пиар. На 26 май трябва да убедим повече хора да отидат до урните и да упражнят правото си на глас. Ние имаме кандидат в листата и това е Асим Адемов. Пътят, по който вървим, е европейски път и не бива да се отклоняваме от него. Правителството на Орешарски ни върна години назад. Не бива да допускаме повече такъв провал. БСП заблуждаваше хората, че при санирането държавата ще им отнеме жилищата. На опозицията е присъщо да лъже и да плаши хората, но същевременно да се възползва от всички добри политики, които правим. Това омаскаряване отблъсква избирателите. Длъжни сме да оборваме фалшивите новини.

    Асим Адемов: Ние сме зависими от Вас, местните хора. За мен Родопите са втори роден край. Обходил съм и най-отдалечените населени места. Две години бях в ЕП и научих много неща. Но главното, което разбрах е, че България нито е малка страна, нито е безгласна буква в Европейския съюз. Гласът ни се чува. Защото имаме изключително авторитетно правителство и уважаван премиер, невероятно успешен еврокомисар. Ние от групата на ГЕРБ също имаме принос за това, заедно с колегите от ЕНП. И в борбата срещу двойните стандарти при храните, за отпадането на роуминга и таксите за преводите и т.н. От 6 страни в началото ЕС се е разширил до 28. И ние сме сред тях. Трябва да сме горди. Ние не обещаваме, защото успехите ни са видими. Ще работим в защита на националния интерес, за възходящото развитие на страната, силна икономика, повече работни места и високи доходи.  

    Следващата среща на Цветанов и Адемов с актива на ГЕРБ  е в община Момчилград.

    Цветан Цветанов в Момчилград: Евроизборите са генерална репетиция за местните

    10 май 2019 г

    Трябва да убедим колкото се може повече хора да подкрепят нашата листа, защото е тя най-добрата. Това, което сме направили е видимо. И с националните политики, и с инструментите на европейската солидарност. За съжаление нащите опоненти не оценяват това, което е свършено през последните години. При БСП еврофондовете бяха спрени, а сега искат смяна на модела. В населени места като Момчилград може да се види какво сме направили за хората. 12 санирани блока по Програмата за енергийна ефективност, реновирана образователна инфраструктура и т.н. и т.н. Важно е да не отговаряме на агресията с агресия, да не подценяваме противника,  да сме максимално активни и да не залитаме към националпопулизма. Нашите опоненти не предлагат алтернатива, те са способни да фабрикуват само сценарии тип „Костинброд“. Ще изпратим най-добрите евродепутати в Брюксел в най-авторитетното политическо семейство – това на ЕНП. Тези избори са генерална репетиция за местните. В Кърджалийско се нуждаем от реален пробив наесен, важно е да имаме общински кмет и да променим родопските общини към по-добро.  

    Асим Адемов: Познавам живота и трудностите в смесените райони. Но виждам, че всеки следващ път структурата се разширява и това се дължи на смели хора като вас. Вие сте истински герои. За две години в ЕП се убедих, че страната ни има авторитет и гласът ни се чува. Не ни е лесно. Ние сме 17 депутати от 751. Не е лесно да остояваме националния интерес, но с подкрепата на ЕНП го правим. Европейският съюз ни има доверие. Градовете ни се възползваха от европейската солидарност и това се вижда.

    Цвета Караянчева: Благодарение на европейските фондове, на парламента и на правителството България се развива и върви напред. Убеждаваме хората не със заплахи,  а с упоритост. Работим сериозно и това ще си проличи на изборите. Синхронизирани сме. Що се касае до Асим, той се срастна с Кърджали.  Не го чувстваме като външен човек, той си е наш. Борим се да имаме 8 депутати на ГЕРБ в ЕП.

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини