Григор Димитров отпадна след 2 тайбрека

Първата ракета на България Григор Димитров отпадна още на старта на Мастърс 1000 турнира в Мадрид и изпусна възможността да играе срещу водача в световната ранглиста Новак Джокович в следващия кръг.
 
Той загуби с 6:7(7), 6:7(4) от тръгналия от квалификациите американец Тейлър Фриц на втория по големина корт „Аранча Санчес“ в комплекса „Ла Каха Махика“. До момента през сезона Григор има девет победи от 15 победи.
 
Още в първия гейм 27-годишният хасковлия трябваше да спасява точка за пробив и го направи с отлично пласиран начален удар, след което спечели подаването си. Димитров отрази и в третия гейм брейк пойнт на 57-ия в света янки. След 25 минути игра Григор стигна до точка за проби и я реализира след топка в аут на Фриц, за да поведе с 4:2. Американецът, който е само на 21 години, моментално направи рибрейк след неуспешен опит на Димитров за къса топка. Стигна се до тайбрек. В него Гришо доминираше в началото и поведе с 3:0 точки, а смяната на половините на корта дойде при 4:2. Фриц изравни при 5:5 и след това стигна до сетбол с мощен сервис по правата. Българинът го отрази с прецизна къса. След това с осмия си ас Димитров стигна до точка за спечелване на частта, но пресили ретура на втория сервис на съперника. Американецът изпусна още един сетбол, но после получи и трети, вече на свой сервис, който реализира.
 
46-ият в света Гришо допусна пробив за 0:2 и американецът го затвърди с гейм на нула.В седмия гейм Димитров поведе с 40:15 при сервис на Фриц и върна пробива да 3:4 след двойна грешка на съперника. После отново имаше тайбрек. Американецът поведе с 4:2 точки при размяната на полетата. После Тейлър Фриц поведе с 6:3. Григор спаси първия мачбол, но при втория изпрати форхенда си в аут.
 
Българинът завърши двубоя с 66 процента вкаран първи сервис и 74 процента спечелени точки при разиграването му. Той записа осем аса и две двойни грешки и реализира две от трите си точки за пробив.
 
Григор продължава в турнира на двойки в Мадрид. Заедно с руснака Карен Хачанов те се изправят във втория кръг срещу Доминик Тийм (Австрия) и Диего Шварцман (Аржентина).
 
Следващата седмица Димитров ще участва на Мастърс 1000 турнира в Рим.
Източник: http://bnr.bg

Коментари в сайта

Последни новини