Източили "Роскосмос" със схема за близо 7 млн. евро

Разследването на делото срещу бившия ръководител на подведомствената на "Роскосмос" "Техномаш"  може да доведе арести в редовете на висшето ръководство на държавната корпорация, предаде "Известия".

В момента бившият генералени директор на "Техномаш" Дмитрий Панов, който е заподозрян в измама в размер на около половин милиард рубли - 6,93 милиона евро, е в следствения арест за два месеца.

Според разследването, той е замесен в присвояване на пари, получени за изпълнение на държавни поръчки за отбрана за техническо преоборудване на Пермската фабрика, която произвежда включително твърди горива за крилати ракети на комплексите Ярс и Бастион, както и за балистични ракети. Роскосмос участва във финансирането на модернизацията.

„По-голямата част от парите бяха прехвърлени от членовете на групата на един от лидерите на Роскосмос. Сега става ясно на кого ”, казват източници на "Известия".

Според тях свидетели по делото скоро ще бъдат изправени пред съда като обвиняеми.

Експертите отбелязват, че схемата за източване, използвана от престъпната група, която включва служители на Роскосмос, е била популярна в края на 90-те години.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини