Арета Франклин получи Пулицър посмъртно

Покойната певица Арета Франклин получи посмъртно почетна награда Пулицър за своя принос към американската музика и култура, а писателят Ричард Пауърс беше отличен за белетристика, предаде АП.

Франклин, която почина миналото лято, стана първата жена, наградена с почетен Пулицър.

Наградата за биография беше присъдена на Джефри Стюарт за "Новият негър: Ален Лок", а Дейвид Блайт спечели в историческата категория с книгата си "Фредерик Дъглас: пророк на свободата".

Американски вестници получиха награди Пулицър за отразяване на насилие с огнестрелни оръжия в САЩ през 2018 г., предаде Асошиейтед прес.

Вестникът от Южна Флорида "Сън сентинъл" получи Пулицър за репортаж в полза на обществото за отразяването на масовата стрелба в гимназия в град Паркленд през февруари миналата година, при която бяха убити 17 ученици и служители от персонала.

В. "Питсбърг пост-газет" получи Пулицър за съобщаване на извънредни новини за отразяването на масовата стрелба в синагога в град Питсбърг през октомври, при която загинаха 11 души.

В. "Кепитъл газет" беше отличен за смелостта и отразяването на стрелба в собствената му редакция в град Анаполис, при която бяха убити 5 човека.

Асошиейтед прес и Ройтерс спечелиха награди Пулицър за международни репортажи, "Ню Йорк таймс" и "Уолстрийт джърнъл" бяха отличени за репортажи за Доналд Тръмп - световни агенции.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини