Григор Димитров започва сезона на червени кортове с двубой срещу италианец

C мач срещу италианеца Матео Беретини Григор Димитров започва сезона си на червени кортове. Българският тенисист ще играе на клей в надпреварата от сериите "Мастърс" 1000 в Монте Карло. Димитров и Беретини излизат днес на корта, като срещата им е втора в програмата.

Сблъсъкът от първи кръг ще започне не преди 14 часа. Той е втори в програмата на централния корт "Рение III". Преди Димитров и Беретини на корта ще излязат Хуберт Хуркач и Борна Чорич.

До момента Димитров никога не е срещал 54-ия в света Беретини. Италианецът, който е на 22 години, спечели първата титла в кариерата си през миналата година.

В Монте Карло Димитров се надява на добро представяне, след като през 2018 г., достигна до полуфинал, където загуби от Рафаел Надал. Сега Димитров отново може да срещне 11-кратния шампион, след като двамата попаднаха в една част на схемата.

Евентуален сблъсък между тях може да има в трети кръг, но преди това Димитров трябва да победи Беретини, а след това и евентуалния си съперник във втори кръг Денис Шаповалов.

През 2019 г. Григор Димитров има да защитава 560 точки в турнирите на клей. По-голямата част - 360 точки - са от Монте Карло, където игра полуфинал през 2018 г. По 90 точки е активът, който трябва да защитава в Барселона и на "Ролан Гарос", а на мастърсите в Мадрид и Рим - само по 10 точки.

Димитров, който заема 29-ото място в световната ранглиста, беше планирал общо четири турнира на клей. В последния момент той реши да се включи в надпреварата от категория "АТП 500" в Барселона, като получи "уайлд кард" от организаторите.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини