Катрин Тасева отлична на бухалките, обра овациите

Съревнованието в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика навлиза в своя решителен етап. В днешната програма предстоят да се изиграят съчетанията на лента и бухалки в индивидуалната надпревара, както и смесената композиция на обръчи и бухалки при ансамблите, след което ще станат ясни призьорите.
 
Изключително прецизна и разумна Катрин Тасева се справи отлично с бухалките. Никакви груби грешки за българката. Тя спаси серия от критични ситуации в своята много модерна, спираща дъха композиция, с която спечели бурните овации на публиката и невероятната оценка 21.200. С такъв резултат Катрин може да атакува медалите в многобоя. Крайното класиране ще стане ясно около 17.00 часа днес.
 
Невяна Владинова представи по-слаба игра в днешните две композиции. Неви допусна две груби грешки с изпускане на уреда в съчетанието си с бухалки, като дори завърши само с една бухалка в ръка, което се наказва изключително строго с цяла единица. По този начин родната грация не успя да покаже на стотиците фенове в "Арена Армеец" иначе завладяващата си композиция в пълния й вид и беше оценена с 17.750.

С лента Невяна Владинова беше по-спокойна на килима, но спестяване на няколко елемента и отново изпускане на уреда й попречиха да получи по-висока оценка от 17.650 и така, за съжаление, излезе от битката за медалите в многобоя.
 
Ансамбълът на България вчера представи фантастично композицията си с пет обръча, не допусна никакви груби грешки, получи най-високата оценка от началото на Световната купа в София - 24.950, и така категорично поведе в класирането за многобоя.

Малко след 17.30 ч момичетата на Весела Димитрова ще играят с три обръча и два чифта бухалки ала Бродуей и при изпълнение без неточности ще очакваме златните медали за България.

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини