Сак с кокаин изплува и до курорт край Варна

Още един сак, подобен на намерените край Шабла с пакети с кокаин, изплува и край курорта „Слънчев ден“ до Варна, съобщиха от Областната дирекция на МВР.
 
Сигналът е подаден вчера в късния следобед. На място е извършен оглед и сакът е иззет. „Сакът наподобява тези в Тюленово. Отново е облечен в спасителна жилетка – бразилска“, съобщи Андрей Ангелов, зам.-директор МВР-Варна.

Съдържанието на сака е 25,430 кг и кокаин с изключително висока чистота, показва експертна справка. От три произволни проби от наркотика става ясно, че чистотата на активно действащия компонент се движи в границите между 77 и 90%.

По случая е образувано досъдебно производство, уточни прокурор Радослав Лазаров. Действията по разследването продължават. Наркотик с такова количество и качество е на стойност около 6,7 млн. лева, уточни Лазаров. Разпродаден на дребно, цената му надхвърля 7 млн. лева.

Служители на полицията, жандармерията и „Гранична полиция“ продължават обходите по морския бряг, за да издирват подобни пакети. Зам.-директорът на ОД на МВР във Варна комисар Андрей Ангелов информира, че от Варна до Дуранкулак и обратно е направен оглед с хеликоптер на Военноморските сили. Възможно е и още едно такова прелитане над района.
 
Ангелов допълни, че на по-късен етап ще стане ясно дали намереният край Варна кокаин има нещо общо с открития наркотик в Румъния и край Шабла.

Във вторник шест сака с близо 170 кг кокаин изплуваха в морето край нос Шабла. По предварителни данни стойността на наркотика, който е с изключителна чистота, надхвърля 70 млн. лева.

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ва
    Ваню
    2 0
    17:29, 12 апр 2019
    Ех Бойка , кой ще трепеш сега ?
  • 2
    На
    Народ
    1 0
    00:02, 13 апр 2019
    Които се е усрал... С някво менте въже... По лесно стана да си намериш сак с кока от колкото да хванеш от лотарията
Последни новини