Забележителности по цял свят „угаснаха“ в Часа на Земята

Градове по целия свят се включиха вчера в отбелязването на тазгодишния Час на Земята като изключиха светлините в 20.30 ч. местно време в рамките на призив за глобални действия във връзка с промените в климата, предаде АП.

Целта на инициативата е по-голямо осъзнаване на проблема и по-щадяща употреба на природни ресурси, особено на изкопаеми горива, които произвеждат въглеродни газове и водят до глобално затопляне. Започнал в Сидни през 2007 г., Часът на Земята се разпространи в повече от 180 държави, а присъединилите се към инициативата са десетки милиони хора.

Светлините на Айфеловата кула угаснаха снощи. Кметът на Париж Ан Идалго изключи за един час светлините на най-известната френска забележителност.

В Тайпе, столицата на Тайван, най-високата сграда "Тайпе 101" се присъедини към околните сгради и също угасна за час. Над 3000 корпорации в Хонконг се записаха за участие в тазгодишния Час на Земята на сайта на Световния фонд за дивата природа. В Полша, където икономиката зависи от въгледобива, ключови туристически обекти също изключиха светлините си. Във Варшава емблематичният Дворец на културата и някои църкви изгасиха нощното си осветление.

Угаснаха светлините и на няколко от най-известните обекти в гръцката столица, между които и Акрополът. Атиняни обаче не откликнаха масово на призива на кметството да изгасят светлините за час, посочва АП.
Прочутата Емпайър стейт билдинг в Ню Йорк също ще се присъедини към инициативата в 20.30 ч. местно време.

Миналата година „Часът на Земята“ беше отбелязан в повече от 7000 градове в 187 държави, съобщиха организаторите на събитието.

The Beijing Olympic Tower succumbs to darkness for Earth Hour

SINGLE SHOT AT SOURCE*W/S Olympic Tower switching off, BeijingSCRIPTDarkness consumed the Beijing Olympic Tower for 60 minutes to celebrate 'Earth Hour' on

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини