Семейство обиколи 40 държави с кемпер

    Десетки любители на къмпинга се събраха на тридневния събор на кемперистите в Димитровград. Бригадирският град е домакин на събитието за седма поредна година.

    В първия ден на събора пристигнаха хора от цялата страна и се настаниха със своите кемпери и каравани в парк "Марица". По време на събирането споделяме мнения - кой къде е ходил, къде ще ходи през лятото, организирали сме забавна томбола, ще наградим хората, които са пътували най-много, заяви димитровградчанинът Андон Андонов, който е един от организаторите на събора. По думите му все повече расте интересът на хората към летуването с кемпери и каравани. Според него в България има малко обособените места за този вид летуване и заради това кемперистите предпочитат да почиват в Гърция и Турция, където има създадени по-добри условия за туризъм.

    Някои от къмпингуващите обикалят и по континенти, извън Европа. Едни от тях са семейство Васил и Яна Василеви от София. Те обясниха, че преди време започнали да летуват първо в палатка, после в каравана, а от 2005 г. с кемпер и вече са обиколили близо 40 държави. Били са в Мароко, в Скандинавието и казват, че преживяването от пътуването с кемпер им доставя удоволствие. Чувстват се свободни и не са зависими от други хора, както е при организираните екскурзии и имат възможност да разглеждат произволно обекти и места, които пожелаят.

    Васил и Яна са пенсионери и могат да пътуват свободно. Преди докато работели изчислявали времето за почивка, за да могат да се вместят в отпуската за максимум от 3 седмици. Сега нямат ограничение във времето и мечтата им е да посетят с кемпера Британия. Преди всяко пътуване обаче правят подробен план кои места ще посетят. Вдъхновена от красотата на природата Яна за всяко пътуване пише пътеписи, които публикува в сайта на Българската асоциация за къмпинг и караванинг /БАКК/. За всяка посетена държава семейство Василеви поставя на кемпера си знамето на съответната посетена държава.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Гр
      градски
      37 0
      19:12, 29 мар 2019
      Браво на такива хора.
    • 2
      Ма
      МАНГО
      7 -32
      20:53, 29 мар 2019
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 3
      Ъп
      Ъптекар
      10 -26
      22:25, 29 мар 2019
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • До
        До Ъптекар
        19 0
        06:52, 30 мар 2019
        МИ да сложат тоалетни ,или не знаят от общината че там има такива събирания.
    • 4
      Sw
      Swinger
      7 -14
      11:20, 30 мар 2019
      Какви оргии си правим по такива сбирки, най-често... Виж коментара
      • Те
        те и
        7 -6
        20:30, 30 мар 2019
        Теб са те менкали със сигурност.Лошото е че още един педерас се появи в Хасково

    Случаен виц

    Последни новини