Официално: Фюри няма да се бие с Уайлдър, Кубрат фаворит за "Циганския крал"

Реваншът между Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри пропадна официално. Очакваше се, че такъв ще се състои пред април, но тази нощ британецът уби надеждите с писмо до WBC.

От Световния боксов съвет обявиха официално, че са получили писмо от "Циганския крал", че засега отлага плановете за реванш, но запазва възможността за провеждането му на по-късна дата. Уайлдър и екипът му са били готови да преговарят за втори мач, но сега ще трябва да се съобразят с желанието на Фюри.

Самият Тайсън иска да проведе следващата си битка през лятото, като такова е намерението и на новите му промоутъри от Top Rank, които сключиха договор с телевизионния гигант ESPN за излъчването на мачовете на боксьора.

Вариантите за негов съперник бяха три, но един отпадна, след като Джарел Милър ще се бие с Антъни Джошуа през юни.

Така за Фюри има вече четири възможни съперника, като един от тях е съотборникът му в Top Rank Кубрат Пулев. Другите са новозеландецът Джоузеф Паркър, колумбиецът Оскар Ривас и британецът Дилиан Уайт.

До момента преговори са проведени само с Паркър, който е побеждавал друг боксьор от клана Фюри - Хюи, който е братовчед на Тайсън. Това е правил и Кубрат Пулев, като се смята, че един от двамата ще е следващият съперник на Циганския крал. Съвсем скоро се очаква да стане ясно кой ще се боксира с бившия Световен шампион. 

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини