Тръмп: Ние сме една нация и имаме своята мечта

Дневният ред, който ще представя тази вечер, не е републиканска програма или тезисите на демократите. Това е дневният ред на американския народ. Ние сме една нация и имаме своя мечта.

Това заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп в речта си за състоянието на съюза. Неговата реч на няколко пъти беше прекъсвана с възгласи "САЩ, САЩ". Тя продължи близо час и половина. 


Припомняме, че след заявката на председателя на Камарата на представителите Нанси Пелоси, че долната камара няма да приеме резолюция и традиционната реч на държавния глава пред Конгреса трябва да се отмени докато трае шътдауна, Тръмп отстъпи със скърцане на зъби.

Тръмп отдаде почит на трима ветерани от десанта в Нормандия и на Бъз Одрин, който на американска ракета отнесе американския флаг на Луната.Той не пропусна да отбележи и ветераните, които са освобождавали и концентрационния лагер "Дахау". 

Победата не е за една партия, а за американската нация, посочи президентът. 

Америка никога няма да бъде социалистическа страна. Така атакува президентът Демократическата партия за нейните призиви за повече социална политика.

Тук, в Съединените щати, ние сме обезпокоени от нови призиви за приемане на социализъм в нашата страна. Америка е основана на свободата и независимоста - без принуда от страна на правителството. Ние сме родени свободни и ще останем свободни. Тази вечер подновяваме нашата решимост, че Америка никога няма да бъде социалистическа страна, обеща Тръмп под възгласите от залата "САЩ, САЩ".

Президентът на пропусна да спомене за успехите срещу Ислямска държава в Близкия изток. Преговорите с талибаните ще ни позволят да намалим своето военно присъствие в Афганистан, отбеляза Тръмп.

Тръмп отново поиска от съюзниците на САЩ в НАТО да поемат своята част от разходите за отбрана.

САЩ се оттеглиха от ракетния договор с Русия, за да защитят страната си. Постигнатите споразумения поставяли Белия дом в неизгодна позиция, припомни Доналд Тръмп. Той посочи, че е признал Хуан Гуайдо за легитимен президент на Венецуела.

Съединените щати са насочили всички усилия за създаване на нова система за противоракетна отбрана, заяви президентът. Доналд Тръмп не пропусна да отбележи, че армията и икономиката на САЩ предизвикват завист по света.

Преместването на посолството на САЩ в Йерусалим е следствие на политиката на реализъм на моята администрация, посочи Тръмп.

Той отново подчерта необходимостта от стена по границата с Мексико и мерки срещу незаконната имиграция.

Стените работят. Стените спасяват животи, отбеляза Тръмп.

Няма по-добър проблем, който да илюстрира разделението между американската работническа класа и политическия елит от незаконната имиграция. Заможните политици и донори настояват за отворени граници, докато живеят зад стени, врати и охрана.

За първи път Тръмп обърна внимание за предстоящия краен срок за държавно финансиране на правителството.

Конгресът има още 10 дни, за да приеме законопроект, който ще финансира нашето правителство, ще защити нашата родина и ще осигури нашата южна граница.

Нелегалната миграция и строежът на стената бяха една от основните точки в речта на президента. Той не пропусна да отбележи, че броят на нелегалните мигранти е най-големият в историята на САЩ.

Тръмп верен на американската мечта призова до десет години да се сложи край на бича на СПИН-а.
Освен това той обяви и отпускането на 500 млн. долара за борба с рака при децата. Президентът не пропусна да призове конгреса да приеме законодателство за забрана на аборта при напреднала бременност.

През ХХ-ти век Америка спаси свободата, трансформира науката и предефинира стандарта на живот на средната класа за целия свят. Сега трябва и смело да влезем в следващата глава на това велико американско приключение и трябва да създадем нов стандарт на живот за XXI-ви век.

Заедно можем да прекъснем десетилетията на политически застой. Можем да преодолеем старите разделения, да излекуваме старите рани, да изградим нови коалиции, да изградим нови решения и да отключим необикновеното обещание за бъдещето на Америка. Решението е да направим, посочи американският президент.

Нашият съюз е силен, заяви Доналд Тръмп. Тези негови думи бяха посрещнати със скандирания: "САЩ, САЩ ...".

Тръмп категорично отхвърля политиката на "съпротива" и призова американците "да избират величие".

Но трябва да отхвърлим политиката на отмъщение, съпротива и възмездие - и да приемем безграничния потенциал на сътрудничество, компромис и общото благо.

Заедно можем да прекъснем десетилетията на политически застой. Можем да преодолеем старите разделения, да излекуваме старите рани, да изградим нови коалиции, да изградим нови решения и да отключим необикновеното обещание за бъдещето на Америка.

Трябва да избираме между величие или спънка, резултати или съпротива, визия или отмъщение, невероятен напредък или безсмислено унищожаване.

Тази вечер ви моля да изберете величие, поиска Доналд Тръмп.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп произнесе втората си годишна реч "За състоянието на съюза" пред двете камари на американския Конгрес.

Речта първоначално бе насрочена за 29 януари, но заради частичния шътдаун, тя беше отложена до намирането на изход от кризата.

Тръмп говори пред двете камари на Конгреса в момент, когато рейтингът му пада. Освен това неговата Републиканска партия претърпя загуба на междинните парламентарни избори през ноември.

Източник: news.bg

Коментари в сайта

Последни новини