Как да изберете парфюм според зодията

Някои хора са запленени от силните аромати и с тях не остават незабелязани. Други пък предпочитат по-свежите и леки миризми, които не се натрапват твърде много.

Ето какви аромати подхождат на всяка зодия:

Овен

Хората, родени под този знак, обожават да правят планове, но невинаги успяват да ги осъществят. Ръководят се от девиза: „Винаги напред!“. Овните обичат гладиоли и лалета, което показва, че те харесват по-силните аромати. Колкото по-остри са, толкова по-добре за тях. Овните искат да бъдат забелязани и тези аромати като мускус, пипер и смирна ги привличат.

Телец

Телците обичат да живеят в хармония с околния свят. Не обичат да излизат от зоната си на комфорт. Когато са сред природата, се зареждат от зеленината и песента на птиците. Техният сезон е пролетта, затова им прилягат по-сладникавите и нежни аромати. Голяма част от тях си падат по цитрусовите. Обожават сандалово дърво, бергамот, жасмин, амбра.

Близнаци

Те обичат да грабят от живота с пълни шепи. Много са активни и им харесва да изпробват нови неща. Момината сълза и розите са сред любимите им цветя. В тази връзка ще ги зарадвате с тоалетна вода с аромат на роза или парфюм със свежи нотки. Близнаците предпочитат по-леките аромати, защото те подобряват настроението им. Най-много харесват миризмата на индийско орехче, маточина, нарцис и кориандър.

Рак

Този воден знак има свое любимо местенце, където се зарежда с енергия и релаксира. Такова може да бъде морският бряг или любимият басейн. Ето защо парфюмът за него трябва да му навява летни спомени и да „стопля“ душата му с хубави емоции. Може да бъде с аромат на лотос, лилия, канела, ванилия, касис и други.

Лъв

Хората с тази зодия имат голямо его. Един парфюм за тях не е достатъчен. Те трябва да имат поне 2-3 наситени аромата, с които да излязат навън и привлекат вниманието. Ако един ден са с един парфюм, на другия задължително го сменят с нов. Биха им допаднали аромати като амбра, тубероза, канела, карамфил, пачули, розмарин и други.

Дева

Представителите на тази зодия вършат всичко с разум. Те обожават цветята и отглеждат най-различни вкъщи. Интересуват се от по-сладки и екзотични миризми. Избират си парфюми, в които задължително има аромат на някое цвете. Готови са да дадат повече пари, но да имат по-качествен парфюм. За тях потърсете нещо с миризмата на мимоза, сандалово дърво, имортел, липов цвят и други растения.

Везни

Хората от тази зодия обичат да се забавляват и живеят на макс. Романтични натури са и ароматите им помагат да се настроят на тази вълна. Сладникавите парфюми и есенните цветя са им най-любими. Те трябва да ухаят на мед, бензоин, виолетки, момина сълза.

Скорпион

Наумят ли си нещо скорпионите, никой не може да ги спре да го изпълнят. Неслучайно девизът им е „Всичко или нищо!“. Отделно са страстни натури и не биха носили някой лек аромат. Той няма да подхожда на темперамента им. Ако им подарите парфюм, по-добре да е марков, защото те си падат по качеството. В него трябва да има нотка на пачули, карамфил, мускус, сандалово дърво, грейпфрут.

Стрелец

Родените с тази зодия са винаги положително настроени към живота. Те са самоуверени, дръзки и доста предприемчиви. Биха харесали за подарък парфюм с по-изискан аромат. Например нещо с лавандула (която ги успокоява), мирта, цитрусови нотки, кедър или жасмин.

Козирог

Ако сте тръгнали да подарявате парфюм на човек от този знак, знайте че той е доста претенциозен. Той ще обърне внимание както на съчетанието от аромати във шишето, така и на опаковката и декорацията по нея. Козирогът обича да усеща миризмата на билки, на ветивер, тютюн, жасмин, розово дърво и мускус.

Водолей

Водолеят държи на свободата си. Той не може да стои без работа и държи да научава по нещо ново всеки ден. Недостатъкът му е, че понякога се държи като педант. Ароматите, с които се пръска всеки ден, са елегантни и леки, например нещо с портокал, мандарина, кипарис, нероли или ветивер. Те стимулират сетивата му за нови вдъхновения.

Риби

Те са твърде чувствителни, но понякога се държат по-грубо с хората, сякаш те нямат чувства. Обаятелни са и някои аромати стимулират фантазията им, докато други определено ги дразнят. Ако искате да вземете парфюм на някого със зодия риби, не бързайте да взимате нещо банално, което е познато като аромат на масовия потребител. Потърсете някое нежно ухание с анасон, амбра, магнолия, теменужки, перуника или лавандула.

Източник: tialoto.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини