Пет области в страната са пред грипна епидемия

Болните от грип в цялата страна се увеличават. Пет области са пред грипна епидемия. Най-много са болните в областите Силистра, Ямбол, Пазарджик, Стара Загора и Бургас, съобщи bTV.
Само вчера до обяд през медицинския кабинет на голямо училище в Бургас са минали повече от 15 деца със симптоми на грип. "Коварен е, защото болките са на цялото тяло. Въздушно-капково е предаването, затова няма как да се предпазим, дори и с маски както ходим" – И вие сте болна? - И аз съм болна, да, за жалост не успях да се предпазя", обяснява медицинската сестра в училището.
 
Заболяването се развива бързо и за 2-3 дни води до усложнения, ако не се вземат мерки навреме, предупреждават лекарите. Към момента болните са предимно в активна възраст и ученици. "Все едно ме блъска кон в гърдите. Просто не мога да го опиша, не мога да дишам", споделя пациентка.
 
"От началото на седмицата има голяма заболеваемост - с висока температура, кашлица, с хрема, обща отпадналост. Налага се в повечето случаи антибиотично лечение", обясни общопрактикуващият лекар д-р Стела Янкова.
Източник: http://frognews.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини