Тежкият снеговалеж взе жертви в Европа

Силния снеговалеж е призинил смъртта на няколко души в Австрия и Германия. Властите там предупреждават,за увеличаване на вече високия риск от лавини.

Телата на 28-годишен мъж и 23-годишна жена, които изчезнаха близо до Залцбург, бяха открити. 40 спасители с кучета продължават да търсят други двама, които са изчезнали в долна Австрия.

По данни на полицията в Германия, 44-годишен мъж е загинал във Вакерсберг, след като е бил ударен от клони на дървета, паднали заради тежкия сняг. Жена в Бавария също е починала при инцидент, свързан с лошото време.

В Нидерландия летище Schipol в Амстердам предупреди за закъснения и откази, като KLM вече анулира 159 полета до и от европейски дестинации.

Жена, която миналата седмица бе затрупана от лавина в Швейцария, е починала от нараняванията си в събота.

Трима скиори загубиха живота си заради лавини в Австрия. Целият ски регион Hochkar в долна Австрия беше затворен в понеделник поради опасност от лавини, а хората бяка приканени да напуснат до края на деня.

Австрийските власти предупредиха скиорите да не излизат от склоновете и да не карат колите си, освен ако не е необходимо.За следващите дни в региона се прогнозира сняг, а екипи от планинари и хеликоптери са готови за всякакви възможни спасителни мисии.

Германските служби затвориха няколко пътища и влакови линии в Бавария заради силния снеговалеж. Училищата в региона също са затворени заради времето.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини