Рекордно малко раждания през 2018 г. Преглед на печата

Нападение. 

"24 часа":

Турският журналист, изтезаван край Свиленград: Присъдата ми е била издадена!

Турският журналист, който беше отвлечен и изтезаван край Свиленград, написа за преживяното на страницата си във фейсбук.

"Присъдата ми е била издадена! В нощта на изтезанията, стрелецът, който извърши нечовешките насилия върху мен, се изпусна и каза "президентът издаде смъртната ти присъда". Но трябваше да знаят, че само аз мога да си издам подобна присъда. Смятаха, че заради изтезанията и заплахата за смърт няма да отида в полицията. Нямат идея кого имат за противник. Имената на извършителите и онези които подстрекават убийството ми са в ръцете на полицията. Оставям на вас скъпи приятели и близки изводите от случилото се. Останете с добро", пише Бенли, цитиран от Би Ти Ви.

Журналистът е отвлечен от Свиленград на 22 декември, пише местното издание "Сакар нюз". Откаран е в къща в село Чернодъб, където срещу него е проявено насилие. Пострадалият е бил изоставен край Пловдив след полунощ на 23 декември.

Статистика. 

"Сега":

Рекордно малко раждания през 2018 г.

По данни на Министерството на здравеопазването през тази година са се родили над 11 500 по-малко бебета в сравнение с миналата, съобщава БНТ. Според лекари основните причини са лошото икономическото положение и тенденцията все повече жени да раждат първото си дете в по-напреднала възраст.

Традиционно и тази година най-много са новородените в София - малко над 11 хиляди. За съжаление с близо 4 500 по-малко в сравнение с миналата. От градовете с най-много новородени у нас, нарастване тази година има само във Варна.

И тази година най-малко бебета има в областите Перник, Разград, Ямбол и Видин, добавя Националната телевизия.

Глоба. 

"Монитор"

100 лева глоба за татко, предредил пациенти в лекарски кабинет

Със 100 лева глоба се отърва разгневен баща от Пловдив, който предредил други пациенти пред кожно-венерологически лекарски кабинет. Мъжът бил много притеснен, тъй като дупето на детето му било силно зачервено. Тъй като поведението на притеснения татко било с ниска обществена опасност, не съставлявало престъпление по член 325 от НК, таткото бил само глобен, реши районният съд в Пловдив.

Поради това магистратите решили, че случилото се е дребно хулиганство и е непристойна проява. Историята, завършила със съдебно решение, станала около 15,30 часа на 15 ноември т.г. Мъжът с инициали А.Л. връхлетял в лекарския кабинет, въпреки че в този момент лекарката преглеждала пациентка. Таткото поискал незабавно да бъде прегледан сина му, тъй като задните части на детето му били зачервени и били по-зле отколкото при предишен преглед. Мъжът се държал агресивно и не искал да излиза от кабинета, като настоявал за незабавен преглед. Кавгата станала достояние на останалите пациенти, които чинно чакали реда си. Поради поведението на мъжа докторката натиснала паник бутона и повикала частна охранителна фирма.

Мерки за сигурност. 

"Монитор":

Над 350 полицаи пазят концерта на "Батенберг"

Засилени мерки за сигурност ще има в София в новогодишната нощ. Над 350 полицаи ще охраняват площад "Александър Батенберг" по време на концерта, с който столичани ще изпратят 2018 г.

Пространството ще бъде опасано със заграждения, пред които ще има и полицейска техника, за да се предотврати евентуален опит за атентат, свързан с коли, които биха могли да пресекат площада, съобщи бТВ.

Забрани за престой и паркиране има в цялото каре около площада.

"Ще бъдат изградени 8 контролно-пропускателни пункта, през които гражданите ще преминават. При проверките активно ще се работи за лица, които са в явно агресивно състояние, психично болни, лица, които носят оръжие, пиротехнически изделия и алкохол в стъклени бутилки.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини