Задържането на олигарси и намалената контрабанда дразнят опозицията, смята Борисов

Задържането на олигарси и намалената контрабанда дразнят опозицията.

Това мнение изрази премиерът Бойко Борисов пред журналисти по време на инспекцията на строежа АМ "Хемус" при трасето между Белокопитово и Буховци.

Според него работата на институциите дава резултати и това ядосва опозицията.

"Че институциите задържат олигарси, това ли ги е яд или, че контрабандата от 34% слезе на 5%. И че бюджетът за новата година в следствие борбата на институциите, не на отделни хора, донесе милиарди повече в хазната", попита Борисов.

Искането за предсрочни избори е нормално за опозицията. Има на четири години избори, правиш ги и управляваш. Едни нови избори са още 50 млн. лева, заяви министър-председателят.Той припомни как след управлението на кабинета "Орешарски" държавата е платила близо 7 млрд. и е заварила дефицит от -4%."Сега в следващия бюджет половин милиард лева има повече за образование, повече от половин милиард за здравеопазване, 10% върху заплатите на полицаи отгоре, военни, съдебна охрана, лекари. Половин милиард повече за общините, 150 млн. лева повече за хората с увреждания. Кое е в колапс?", попита Борисов."Макар и късно, но действително специализираният съд и прокуратурата в момента, заедно с нашите служби проявяват и воля, и професионализъм, и желание. Така че, винаги има какво да се желае повече", заяви премиерът.

Той припомни, че миналата година се наложи държавата да отпусне 12 млн. лева за изчистването на опасните химикали в "Полимери" - Девня.АМ "Хемус" защо не я направиха. Важна ли е тя за гражданите на Търговище, на Шумен", попита Борисов и припомни, че кабинетът "Орешарски" я извади от програмата за финансиране с евАМ "Хемус" защо не я направиха. Важна ли е тя за гражданите на Търговище, на Шумен", попита Борисов и припомни, че кабинетът "Орешарски" я извади от програмата за финансиране с европейски фондове.

При инспекцията на трасето на АМ "Хемус" Борисов информира, че кметовете на Шумен и Търговище са сигнализирали за трудност при отчуждаването на 180 декара земеделска земя. Премиерът Борисов разговаря със собственика на земята, като се разбраха да се търси законово решение, за да не се забавя строежът на магистралата.ропейски фондове.

При инспекцията на трасето на АМ "Хемус" Борисов информира, че кметовете на Шумен и Търговище са сигнализирали за трудност при отчуждаването на 180 декара земеделска земя. Премиерът Борисов разговаря със собственика на земята, като се разбраха да се търси законово решение, за да не се забавя строежът на магистралата.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини