В Германия е арестуван млад мъж за убийството на Виктория Маринова

Има задържан за убийството на русенската журналистка Виктория Маринова, съобщи Нова телевизия. Това се е случило в Германия около 22,30 часа българско време. Става дума за местен млад мъж, роден през 1997 г. У нас са задържани съпругата и леля му. Арестуваният се казва Селяйдин, разказаха от ромската махала в Русе на живо пред телевизията час по-късно, когато вече бяха научили новината.

"Нашите съболезнования, не одобряваме постъпката, искам да кажа, че той от турски произход, не е циганин и никога циганин не би тръгнал да извършва такова престъление", заяви един от мъжете.

Друг местен, който криеше лицето си, съобщи, че въпросният мъж е напуснал България в неделя и е арестуван в град Щадер, на 60 км от Хамбург.

Малко по-късно bTV разпространи снимка на заподозряния, предоставена също от жители на ромската махала в Русе.

По неофициална информация ДНК пробите, взети от него, са съвпаднали 100% с открития на местопрестъплението генетичен материал. В дома му са открити вещи на убитата Виктория Маринова, съобщи Breaking.bg. След убийството стана ясно, че липсват мобилният й телефон, документи, ключа за колата и част от дрехите й.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини