Банкси oбясни как се самоунищожи картината му, продадена за 1 млн. (видео)

Анонимният международно известен автор на графити Банкси публикува видео, в което показва детайлно как е сътворил самоунищожаващата се картина, продадена от Сотбис.

Пърформънсът предизвика невероятен интерес по целия свят. Картина на артиста, току-що продадена на аукцион за над 1 милион паунда, се самоунищожи с вграден в рамката шредер за рязане на документи секунди след търга.

Бански показва, че преди няколко години тайно поставил шредер в рамката на картината "Момиче с балон"  - в случай, че някога бъде изложена на търг.

"Желанието за унищожаване е също творческо желание", гласи цитатът от Пикасо, който Банкси поства с видеото... Това донякъде обяснява защо. 

Реално много картини се продават, без да се знае всичко за тях. Много пъти се е случвало под видимия слой боя да се окаже непознат шедьовът. Само че сега, това, което не знаеше купувачът на "Момиче с балон" - култова и знаменита творба на Банкси, е че не плаща просто за рисунката. В творбата бе включен и шредера. Така вместо да притежава "Момиче с балон" , някой прозря какво има да му каже нейният творец... Не е лоша сделка - прозрение вместо притежание, а и със сигурност ще спре следващи търгове с тази картина.

В коментарите на профила му, освен признанията в гениалност, стои и един прост въпрос - значи ли това, че самият Банкси е бил в залата, за да активира шредера. Наистина, как мислите, че заработва шредера в нужния момент?

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини