Ще има българско училище в Одеса и украински културен център в София

Да бъдат създадени българско училище в Одеса и украински културен център в София. За това са се договорили българският премиер Бойко Борисов и украинският му колега Петро Перошенко. Новината съобщи министър-председателят на България, като част от словото си по повод 160-годишнината от гимназията „Г. С. Раковски“ в Болград. Той присъства на тържеството заедно с президента на Украйна, както и с вицепрезидента Илияна Йотова, заместник министър-председателя по икономическата и демографската политика Валери Симеонов и министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.

Пред участниците в тържествата, премиерът Борисов обяви още, че е взето решение 30 деца от Болградската гимназия да посетят София, а 5-има преподаватели от училището да преминат допълнителна квалификация в България. Тези дейности ще бъдат финансирани със средства от бюджета на българското министерство на образованието.

Българският министър-председател Борисов припомни, че с решение на Министерския съвет от юни тази година е отпусната безвъзмездна финансова помощ в размер на 150 000 лв. за материално-техническо обезпечаване на учебния процес в гимназията в Болград.


Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ми
    Михалванич
    1 0
    19:13, 5 окт 2018
    Абе този така наречен премиер кога е в България бе ами той е непрекъснато някъде Държавата тъне в МИЗЕРИЯ той се разхожда напред назад като непазарен дюлгерин ------- Всичко МАРА ВТАСАЛА и СДВЕТА седнала да оправя Открил българско училище в Украйна а у нас се закриват стотици Ашлашка работа
Последни новини