PEUGEOT представя новите си Plug-in хибриди

PEUGEOT представя новите си Plug-in хибридни бензинови двигатели.

Те допълват съществуващите двигатели на PEUGEOT 3008 и новите PEUGEOT 508 и 508 SW.

Двигателите HYBRID и HYBRID4 (задвижване на четирите колела) ще бъдат интегрирани съответно в новите PEUGEOT 508 и PEUGEOT 3008 и ще бъдат достъпни през второто тримесечие на 2019 г.

Шофиране на автомобил PEUGEOT ще бъде усъвършенствано с нови режими на шофиране за по-голямо удоволствие и нови усещания благодарение на магическия ефект на 100% електрическия режим ZEV, икономичността на режима на задвижване на 4-те колела (HYBRID4), мощността на режима Sport и многофункционалността на режима Hybrid.

Технологията е опростена и интуитивна в служба на пълната свобода: свобода на използване с автомобили, адаптирани към пътни, градски и извънградски маршрути. Свобода на избор между задвижване на 2 или 4 колела, 225 к.с. или 300 к.с., седан, комби или SUV. Свобода на употреба с 4-те режима на шофиране. 

Тези два нови двигателя са видимото доказателство за визията на PEUGEOT за неограничена, вълнуваща и още по-икономична мобилност. #Unboring the future. 

Презаредимите двигатели HYBRID и HYBRID4, свързани с бензинов двигател идват с комплект усъвършенствани технологии, които лесно и напълно прозрачно се допълват.

Бензинов двигател
1,6-литровият двигател PureTech е адаптиран, включително с добавянето на стартер-алтернатор или специфична охладителна система. Той достига 180 к.с. с HYBRID и 225 к.с. с HYBRID4.

Нова електрифицирана автоматична скоростна кутия 
Двигателят PureTech е съчетан с новата 8-степенна автоматична трансмисия e-EAT8, характерна за PLUG-IN ХИБРИДНИТЕ двигатели на PEUGEOT. 
Електрически мотор е свързан с кутията и достига 110 к.с./80 kW при моделите с предно окачване.

За оптимална и незабележима смяна между електрическия двигател и двигателя с вътрешно горене конверторът на въртящ момент на двигателите с вътрешно горене е заменен с мокър съединител с множество дискове. Всички тези модификации предлагат увеличение на въртящия момент от 60 Нм за по-голяма реактивност.

Електрифицирано задно окачване 
При версиите с HYBRID4 многораменното задно окачване е снабдено с инвертор, електрически мотор със 110 к.с./80 kW и скоростна кутия за задвижване на 4-те колела. Интегрирането му е постигнато без да се засяга функционирането на автомобила.

Литиево-йонна батерия
Високо волтажната батерия е литиево-йонна (300 V) и  се намира под втория ред седалки при версиите с HYBRID и при версиите с HYBRID4.
Батерията има капацитет между 11,8 KWh (HYBRID) и 13,2 KWh (HYBRID4) на най-доброто ниво на пазара. Този капацитет гарантира 100% електрическо придвижване до 50 км съгласно WLTP(2) (60 км съгласно NEDC(1)).

За да се извлече максималното от безшумната работа, режимът по подразбиране ще бъде Zero Emission, когато зарядът на батерията го позволява. Електрическото движение може да достигне до 135 км/ч преди двигателят с вътрешно горене да поеме щафетата. 

Нова функция в режим Brake 
Водачът може да избере да активира новата функция в режим Brake, която позволява на автомобила да намали скоростта, без да се натиска педалът на спирачката. Като спирачка за двигателя тази функция позволява батерията да се презарежда, когато автомобилът се движи надолу по склон например. В режим Drive включването назад на електрическата команда Shift and Park by wire на автоматичната скоростна кутия е достатъчно, за да активира режим Brake. Повторно натискане го дезактивира. 

Нова електронно управляема спирачна система
С цел да се увеличи автономността на водача в 100% електрически режим на движение, високата енергийна ефективност на спирачната система i-Booster възстановява енергията при спиране или намаляване на скоростта, когато водачът вдига крака си от педала (енергия, която обикновено се изгубва при версиите с двигател с вътрешно горене). i-Booster включва електрическа помпа, която заменя вакуумната помпа при версиите с двигател с вътрешно горене. 

Нова функция e-SAVE 
Удоволствието да шофираш в електрически режим, когато си поискаш, е възможно с функцията e-SAVE. e-SAVE позволява на водача да предвижда движението си, като запазва електрическата автономност (10 км, 20 км или цялата батерия). Тази функция е леснодостъпна от специалното меню e-SAVE на сензорния екран. След като бъде зададена, функцията се извежда на дисплея със запазената автономия в километри. Трябва само да изберете режима Zero Emission от селектора на режим на шофиране, за да активирате 100% електрическо задвижване, когато имате нужда.

Лесно и бързо зареждайте батерията си
Максимално зареждане се достига:
 - За 8 часа със стандартен щепсел (зарядно с 3,3 kW, 8A) 
 - За 4 часа с подсилен контакт тип Green'up® (зарядно с 3,3 kW, 14 A за 4 часа) 
 - и дори за по-малко от 2 часа, когато се използва стенна кутия (зарядно с 6,6 kW, 32A, налично като опция).

Около контакта за зареждане има лампи, за да можете лесно и бързо да проверявате заряда на батерията. След като свържете щепсела, цветове ще указват прогреса на зареждане на батерията. 

Дискретно монтирано, гнездото за зареждане е разположено в задната лява част на автомобила (симетрично на отвора на резервоара за гориво). Системата за зареждане пасва лесно в специално предназначено място в пода на багажника. 

Нови усещания при шофиране 
Новите PLUG-IN ХИБРИДНИ двигатели на PEUGEOT предлагат нови режими на шофиране. 
Всеки режим на шофиране е ексклузивен и предоставя различни преживявания: 
 - тишина в режим ZERO EMISSION, 100% електрически!
 - въодушевяваща динамика в режим SPORT, която впряга всички видове енергия, 
 - многофункционалността на режим HYBRID, 
 - подобрена функция на мотора в режим 4WD (PEUGEOT 3008 HYBRID4) 
 - режим COMFORT, който съчетава режим HYBRID и комфорта на електронно управляемото окачване (новият PEUGEOT 508 HYBRID)

Всички тези режими предлагат 100% електрическо задвижване в зависимост от нивото на заряд на батерията.

Електрифицирано задвижване с PEUGEOT i-Cockpit®
Като ключов елемент на продуктите на Лъва, PEUGEOT i-Cockpit® осигурява стимулиращо и интуитивно преживяване при шофиране всеки ден. Сензорният екран и цифровият дисплей са адаптирани, за да допълнят преживяването при шофиране на автомобили PEUGEOT с PLUG-IN ХИБРИДНИ двигатели.

Цифров дисплей
Специфичният за хибриди PEUGEOT i-Cockpit® включва информация за шофирането, изведена в полезрението на водача (режим на шофиране, ниво на електрически заряд и наличен електрически пробег и др.). Информацията може да бъде конфигурирана и персонализирана. 

Измервателен уред за мощността, разположен отдясно на цифровия дисплей, заменя оборотомера. Той се състои от 3 лесно разпознаваеми зони: 
 - Зона ECO отговаря на енергийно оптимизирано шофиране, 
 - Зона POWER е за по-динамично шофиране. 
 - Зона CHARGE указва фазите на възстановяване на енергията, което позволява на батерията да се зарежда, главно когато кракът на водача не натиска педала.

Два измервателни уреда са разположени от двете страни на дисплея: един за горивото и един за мощността. Наличният пробег в километри също е указан под всеки уред. 

Активният режим на шофиране е указан постоянно в долната част на дисплея, така че можете бързо да го адаптирате, ако е необходимо.

По всяко време при зареждането дисплеят показва възстановената електрическа автономия (в километри), възстановената скорост на зареждане на батерията (в проценти), скоростта на зареждане на батерията (в електрически километри), както и оставащото време за зареждане преди достигане на пълен заряд (в часове и/или минути). 

Сензорен екран

Сензорният екран също включва специфично меню за хибридни автомобили. Бутон за директен достъп е добавен към лостчетата за превключване. Той дава достъп до нова информация:
 - страницата с разхода на енергия, която показва оперативния статус на хибридната система
 - страницата със статистика за разхода, която разграничава разхода на електричество от разхода на гориво. 
 - страницата за преглед, която включва специфична информация:
 - зарядни станции в допълнение към бензиностанции
 - пробега в изяло електрически режим
 - пълния обхват на действие на електрическия мотор и двигателя с вътрешно горене. 

И накрая страницата за климатичната система извежда предварителната климатизация на купето, позволяваща то да се охлади или затопли спрямо температурата навън. 

Свързаност с My Peugeot
За максимална пъргавина съдържанието на мобилното приложение MyPeugeot е подобрено. То вече може да активира дистанционно зареждане, да знае прогреса и състоянието на зареждане на автомобила, да предвижда предварителна подготовка преди превключването на двигателя с вътрешно горене или да оценява разхода на гориво или електричество по всяко време навсякъде.

Двигателите HYBRID и HYBRID4 ще бъдат монтирани в PEUGEOT 3008 и в новите PEUGEOT 508 и 508 SW през есента на 2019 г. 

PEUGEOT 3008 GT HYBRID4: Навсякъде, през цялото време

С невиждана досега мощност в серия на PEUGEOT характерът на SUV PEUGEOT 3008 добива нови измерения с мощния двигател HYBRID4. Тази луксозна оферта предлага задвижване на 4-те колела и достига еквивалента на 300 к.с./220 kw. 

Това е резултат от съчетаването на двигател PureTech, достигащ 200 к.с./147 kW, и два електрически двигателя (един отпред и един отзад), всеки достигащ 110 к.с./80 kW. 

Той ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,5 сек.*.

Капацитетът на батерията е 13,2 kWh за 100% електрически пробег от 50 км съгласно WLTP(2) (60 км съгласно NEDC(1)).

Режимът на задвижване на 4-те колела осигурява подобрена функция на мотора както на пътя, така и по труден терен. Резултатът е перфектно сцепление: независимо дали върху мокър, кален, заснежен или криволичещ път, мощността е равномерно разпределена между 4-те колела на автомобила. 

PEUGEOT 3008 HYBRID4 предлага мощност и задвижване на 4-те колела с CO2 емисии на най-доброто ниво на пазара: по-малко от 49 г/км съгласно WLTP(2).

Използването на многораменно задно окачване осигурява високо ниво на комфорт за пътниците на задните седалки. Неговото интегриране не оказва влияние върху използваемостта и стелката на багажника, която вече е издигната. 

Двигателят HYBRID4 е наличен само при версия GT с ексклузивна тапицерия от Alcantara® в цвят Greval Grey с истинска облицовка от състарен сив дъб. Има и нови системи в помощ на водача, заимствани от новия PEUGEOT 508: адаптивен автопилот с функция Stop & Go и подпомагане на поддържането на позицията в лентата.

Няколко месеца след лансирането му към двигателя HYBRID4 в гамата ще се присъедини двигателят HYBRID с 225 к.с. (165 kW), който ще съчетава двигател PureTech със 180 к.с./132 kW и електрически мотор със 110 к.с./80 kW. 

PEUGEOT 508 и 508 SW HYBRID: радикално икономични
Новите PEUGEOT 508 HYBRID и 508 SW HYBRID съчетават двигателя PureTech със 180 к.с./132 kW и електрически мотор със 110 к.с./80 kW за комбинирана максимална мощност от 225 к.с./165 kW. 

Двигателят HYBRID, монтиран в новите PEUGEOT 508 и 508 SW, е проектиран да предлага още повече усещания. Той оптимизира общите си разходи по поддръжката, като осигурява най-добрата ефективност от гледна точка на СО2 емисии с по-малко от 49 г/км съгласно WLTP(2).

Батерията има капацитет от 11,8 kWh и гарантира 100% електрическа автономия с пробег 40 км съгласно WLTP(2) (50 км съгласно NEDC(1)).

Задвижващият такт е интегриран без компромиси. Използваемостта е запазена и обемите на багажника са идентични с тези на версиите с двигател с вътрешно горене (487 л за PEUGEOT 508 и 530 л за PEUGEOT 508 SW).

Това предложение е широко достъпно в три нива на оборудване: 
 - Allure (и Allure Business): предлага доста добре оборудвана основна гама,
 - GT Line за динамично поведение,
 - GT - луксозното ексклузивно ниво на оборудване, което включва серия ексклузивни тапицерии от Alcantara® в цвят Greval Grey 

___________________________________________________________________________
(1) Изчислени данни, предоставени само за информация, които подлежат на одобрение
(2) Дадените стойности са в съответствие с процедурата на WLTP. От 1 септември 2018 г. новите автомобили се оценят съгласно Световната хармонизирана процедура за изпитване на леки превозни средства (WLTP), която е нова по-реалистична тестова процедура за измерване на разхода на гориво,  CO2 емисиите и пробега на plug-in хибридните автомобили. Тази процедура се извършва в по-реалистични тестови условия и напълно заменя Новия европейски цикъл на шофиране (NEDC), който бе предишната тестова процедура. Измереният пробег за презаредими хибридни автомобили чрез процедурата WLTP в много случаи е по-нисък в сравнение с измерения пробег чрез процедурата NEDC. Показаните стойности за пробег отговарят на средните стойности на автомобилите в гамата. Всички показани стойности може да варират в зависимост от специфично оборудване, опции и типове гуми.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини