Цветанов: Ще подкрепим оставките, но не се знае колко и кои. Преглед на печата

"Сега":

Цветанов: Ще подкрепим оставките, но не се знае колко и кои

"От парламентарната група на ГЕРБ ще подкрепим внесените в парламента министерски оставки. Колко ще бъдат те и кои ще бъдат те, ще бъде решено на коалиционния съвет", заяви пред журналисти Цветан Цветанов, цитиран от Би Ти Ви.

Той е категоричен, че правителството остава стабилно.

Цветанов каза, че страната има висок икономически растеж и 2,5 млрд. лв. повече приходи в републиканския бюджет.

"Ако се запази тенденцията за добра събираемост на приходите, очаквам бюджетът да достигне 120 млрд. лв., което ще даде възможност отново да увеличим минималното работно възнаграждение и да запълним други дефицитни сектори", коментира още Цветанов.

Инцидент. 

"24 часа":

74-годишна оцеля след падане от балкона

Чакат резултатите от няколко експертизи,за да стане ясно как се е срутил парапетът на панелен блок в Силистра

Животът на 74-годишната Димитричка Сапунджиева, която падна от балкона си на четвъртия етаж на блок в Силистра, вече е вън от опасност, съобщиха от болницата. Очакват се резултати от експертизите за установяване на точната причина за срутването на парапета, съобщиха от прокуратурата.

Това не е първият подобен инцидент в този блок на ул. "Сан Стефано". Два балкона са паднали преди няколко месеца, за щастие, не е имало жертви. Още през пролетта от общината са препоръчали на собствениците да се свържат с проектант-конструктори или строителна фирма и да укрепят терасите си и някои от собствениците са предприели мерки.

При първоначалния оглед на оперативно-следствената група е било установено, че самата конструкция на падналия парапет е била силно корозирала. Именно по тези причини се е извършвал и ремонт в съседния апартамент. Пострадалата също е имала намерение да отстрани повредите.

Резултати. 

"24 часа":

Шофьорът, врязал се в търговски център - с 2,9 промила алкохол

Първата проба на шофьора, врязал се с колата си в търговски център в столичния квартал "Овча купел", е показала над 2,9 промила алкохол, предава БНТ.

Пострадалите при инцидента са общо 5-ма - две жени, 8-годишно дете и мъж. Шофьорът е настанен във ВМА, а останалите в "Пирогов". От "Пирогов" съобщават, че се извършват прегледи на пострадалите и към момента няма опасност за живота им.

Сигнал за пътното произшествие е получен малко след 14 часа. По първоначални данни лек автомобил "Ситроен" се е врязал във витрина на търговски обект на столичните булеварди "Монтевидео" и "Президент Линкълн".

Връщайки назад, той е ударил с колата си друг автомобил и бус и е спрял в стена.

Иванчева. 

"Монитор":

Експертиза: Иванчева е психично здрава, но в депресия

Не тежко психическо заболяване, а обикновено депресивно разстройство мъчи бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева. Това показа изслушаната и приета в петък от Специализирания наказателен съд съдено-психиатрична и психологична експертиза, част от поисканата от подсъдимата за подкуп в особено големи размери тройна съдебномедицинска експертиза.

На база на нейните заключения Специализираният наказателен съд трябва да се произнесе дали да освободи бившата кметица на "Младост" от ареста срещу по-лека мярка за неотклонение. Това обаче ще се случи едва след като е готово заключението и на ендокринолог относно общото здравословното състояние на подсъдимата.

По думите на психиатрите, които представиха експертизата си в днешното съдебно заседание, разстройството на бившата кметица на "Младост" давало своите проявления по няколко пъти на ден и продължавало от 20 минути до 1 час.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини