Убиецът на Радостина обжалва ареста си

Георги Цветанов, задържан за зверското убийство на студентката Радостина Евтимова, се готви в най-скоро да обжалва мярката си за неотклонение задържане под стража. До момента той не е признал за извършеното на 6 март престъпление.
ДНК-експертизите, които разследващите чакаха от лабораторията на Научноизследователския институт по криминалистика и криминология, са готови. Това потвърди наблюдаващият дознанието прокурор Радослав Лазаров, който обаче заяви, че тепърва ще се запознава с резултатите, съобщава "Морски Труд", цитиран от БЛИЦ.
"Доколкото разполагам с предварителна информация, нямам притеснения относно обвинението срещу извършителя", каза прокурор Лазаров, който от броени дни е и говорител на Варненската окръжна прокуратура. Според него от 6 март насам, когато трупът на Радостина - с 56 прободни рани от нож по него, бе намерен в апартамента на ул. "Мир", са събрани още многобройни доказателства. Те все са срещу Георги Цветанов, приятел от детските години и състудент на жертвата. Той е умъртвил момичето, сочат уликите.
Срокът на разследването бе удължен с 2 месеца, като до момента е изготвена съдебно-психиатрична експертиза на Георги. Според изследването той е нормален. Направена е и послесмъртна психоекспертиза на Радостина. "Категорично няма сексуално насилие над жертвата преди и след убийството", каза вчера главен дознател Петър Петров от ОУ на МВР - Варна.
Радостина бе открита по бикини в жилището, но после се оказа, че окървавеното бельо, което е носила преди смъртта си, е сменено и се намира в дома на Цветанов. Там бе открит и сак с лаптоп и нейни лични вещи. Сред доказателствата е и разговорът в чата, който малко преди кървавата баня Роди е провела с приятеля си Петър. По това време той е бил в Лондон, за което има безспорни доказателства.
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини