В Пловдивско продължават да бедстват

Остава в сила обявеното вчера бедствено положение в някои общини в област Пловдив.

Частичното бедствено положение в община Родопи остава в сила заради активизиралите се свлачища, както и заради скъсаната дига на река Чая край Катуница и Ягодово, пише БНР.

Частичното бедствено положение в село Добралък, община Куклен, също продължава - и днес аварийни екипи ще продължат да работят в малкото родопски село, където пороите отнесоха участъци от пътя. По пътищата има и свлачища на земна маса.

По думите на кмета на Куклен Мария Белчева от снощи до село Добралък се осигурява проходимост само при спешни случаи. Няма бедстващи хора.

Ще продължи и укрепването на дигата на река Чая край Катуница, където посеви и насаждения останаха под вода, а земеделски производители излязоха на протест с настояване институциите, които според тях бездействат, да предприемат адекватни мерки.

По думите на кмета на община Садово Димитър Здравков от Напоителни системи действат аварийно.

"Самият факт, че един никакъв дъжд пак доведе до това, че са залети стотици декари земя, показва, че не са свършени работите, както трябва, но и тях ги разбирам, те не им дават пари", коментира той пред общественото радио и призова да се направи всичко възможно, защото "за последните 20 години е за пети път, а за един месец - два пъти".т Областното пътно управление съобщиха, че през изминалата нощ не е имало проблеми по направлението Пловдив-Асеновград-Смолян, където вчера имаше свлачище. Пътят беше разчистен и към момента е проходим.

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини