Кари Фишър се „завръща“ в „Междузвездни войни: Епизод IX“

Актрисата Кари Фишър, починала внезапно на 60-годишна възраст, ще се "завърне" в предстоящия девети епизод от култовата космическа сага "Междузвездни войни", съобщават световните агенции, позовавайки се на компания "Дисни". Марк Хамил, на предполагаемата смърт на чийто персонаж Люк Скайуокър в края на осмия епизод станаха свидетели почитателите на сагата, също ще се появи в следващия филм.

В направеното от компания "Дисни" изявление се посочва още, че снимките за "Междузвездни войни: Епизод IX" ще започнат на 1 август в Лондон.

Как ще стане възможно завръщането на Кари Фишър, починала внезапно от инфаркт на 27 декември 2016 г., като обичаната й героиня принцеса Лея, но вече като генерал Органа? Отговорът е - благодарение на неизползвани кадри, които актрисата е заснела преди смъртта си.

"Ние ужасно обичахме Кари. Намирането на наистина задоволителен финал на сагата на Скайуокър без нея ни се изплъзваше. Никога нямаше да използваме друга актриса или компютърно генериран персонаж. С подкрепата и благословията на дъщеря й Били открихме как да почетем наследството на Кари и ролята на Лея в "Епизод IX", използвайки неизлъчвани кадри, които заснехме заедно за седмия епизод", се посочва в изявление на режисьора Джей Джей Ейбрамс.

Ейбрамс режисира седмия филм "Силата се пробужда" (2017) и се завръща отново зад камера за деветия епизод, припомнят агенциите.

Осмият филм "Последните джедаи" беше режисиран от Райън Джонсън. Той предпочете да не променя сюжетната линия и остави съдбата на Лея да бъде решена от Джей Джей Ейбрамс.

От "Дисни" отбелязват, че след кончината на Кари Фишър сценарият за "Епизод IX" е бил преработен.

Почитателите на оригиналната трилогия "Междузвездни войни" ще се зарадват да научат, че друг техен любимец - актьорът Били Дий Уилямс, ще се завърне като персонажа си Ландо Калризиан. В деветия епизод ще участват също Дейзи Ридли, Адам Драйвър, Джон Бойега, Оскар Айзък, Лупита Нионго, Кели Мари Тран, Домнал Глийсън, дъщерята на Кари Фишър - актрисата Били Лурд, Антъни Даниълс, Йонас Суотамо.

Новите попълнения в актьорския състав са Наоми Аки и Ричард Е. Грант.

Според "Варайъти" актрисата Кери Ръсел, за която по-рано беше съобщено, че преговаря за участие в продукцията, също е получила роля.

Източник: dariknews.bg

Коментари в сайта

Последни новини