Свлачища в Давидково застрашават две къщи

След обилните дъждове и градушка вчера две къщи в село Давидково са застрашени от активирало се свлачище. В момента там работят аварийни екипи с тежка техника, разполагат се чували с пясък, за да се отклони водата. За щастие на територията на областта не се потвърждава прогнозата за обилни валежи, с изключение на община Баните, където в понеделник след обяд в продължение на почти около час паднаха пороен дъжд и градушка.

Унищожена е реколтата в района на село Гълъбово,пострадали са селскостопански насаждения и в други населени места на Община Баните. В селата Стърница, Давидково и Гълъбово има нанесени щети от пороя върху пътната инфраструктура. Кметът на община Баните Милен Белчев е назначил комисия, която описва нанесените щети.

Нощта в област Смолян е преминала спокойно и към 10 часа днес няма подадени сигнали на тел.112 за бедстващи хора и аварийни ситуации. Няма и населени места без електрозахранване.

От Областна администрация Смолян е изпратена информация и са предупредени общините и държавните структури да бъдат в готовност при извънредни ситуации, предизвикани от прогнозираните обилни валежи. Фирмата, поддържаща републиканската пътна мрежа на територията на област Смолян, има готовност с денонощни дежурства да реагира при евентуално свличане на земна и скална маса върху пътното платно.

РДГ и ЮЦДП са извършили оглед на проблемните дерета и дърводобивни участъци, и при необходимост имат готовност да реагират с екипи от хора и техника.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини