Дините на едро в Любимец по 12-15 стотинки, в Хасково 40-50 ст.

Изображение 1 от 3

    Между 12 и 15 стотинки за килограм вървят дините на борсата в Любимец. За това се оплакват производители пред Сакар нюз. Те обясняват срива в цената през последните години с внос от Румъния, Гърция и Македония. Според земеделците само продажна цена от над 20 стотинки за килограм би им осигурила някаква печалба. И посочват, че по това време през 2016-а цената е била 23-25 стотинки.

    В същото време на зеленчуковия пазар в Хасково дините вървяха по около 40 стотинки или три пъти по-скъпо. На други места в областния град пък, където търговците продават направо на тротоара, цената достига до 50 стотинки за килограм, показа репортерска проверка в неделя.

    Haskovo.net  

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Гр
      Гражданин
      29 -1
      07:50, 23 юли 2018
      Това не са дини , а тикви. Колкото по- голяма толкова повече мирише на тиква.С дебели кори. Колко да струва ?В Гърция килограм диня от пазар до полето струва 30 евроцента килограма. Сиреч 60 ст. При техния стандарт. Колко според вас трябва да струва в България. Логично 50-60 ст на пазара за килограм.
      Вярно , че търговците формално печелят двойно , но купуват тонове и при развалящите се стоки това си е стандарт. В Гърция всеки супер маркет може да купи стока от земеделец и да продава без да иска фактура за това. само стокова разписка за количество и цена. У нас големите вериги цедят производителите до последна капка кръв. И защо ? защото я няма държавата. У нас няма растениевъдство и животновъдство , а субсидиевъдство
      • Jo
        John
        7 -2
        12:44, 23 юли 2018
        кое се разваля на динята, не е пъпеш, може да изкара месец и половина без особени грижи.
    Последни новини