Деветима от загиналите в Мисури – от едно семейство

Деветима души от едно семейство са сред 17-те загиналите при потъването на туристическо корабче в езеро в южната част на американския щат Мисури, съобщиха местните власти, предаде Ройтерс.

На плавателния съд, наподобяващ амфибия от Втората световна война, са пребивавали 31 пътници, вкл. деца. Внезапна буря на езерото Тейбъл рок край град Брансън е предизвикала вълни, които преобърнали корабчето и то потънало.

През последните две десетилетия инциденти с такива плавателни съдове, които могат да се движат и по суша на колела, са причинили в САЩ смъртта на близо 40 човека. Вчерашният случай е една от най-големите трагедии с туристи в страната от години насам, отбеляза Ройтерс.

Капитанът на плавателния съд, който се преобърна и потъна в езеро в щата Мисури, е казал на пътниците, че няма нужда да слагат спасителни жилетки, разказа една от оцелелите пред "Фокс нюз".

Тия Коулман, чиито деветима роднини са сред 17-те загинали, твърди, че преди да се разрази бурята, предизвикала силни вълни, шкиперът казал на туристите да не си дават труда са слагат спасителните жилетки, защото няма да им трябват.

Но когато ситуацията рязко се промени и спасителните жилетки станаха необходими "беше твърде късно", казва жената. "Смятам, много хора щяха да бъдат спасени", добавя жената.

По-рано Дъг Рейдър, шерифът на окръг Стоун, потвърди, че капитанът е сред оцелелите. Той също каза, че на борда е имало спасителни жилетки, но не е ясно дали 29-те пътници са ги използвали. Кърмчията на корабчето тип амфибия е сред загиналите, каза кметът на близкия град Брансън.

Източник: dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини