Тази летяща кола ще ви покори. И ще я има скоро (видео)

Компания от Силициевата долина възнамерява да пусне своето персонално летящо превозно средство през 2019 год. Макар в медиите да наричат BlackFly летяща кола, електрическото самоуправляващо се нещо няма колела, а е по-скоро летяща лодка. И крилата му не са това, което очаквате.

Едноместното летящо превозно средство е електрическо, с вертикално кацане и излитане. При това е изцяло автономно. Целта на неговите създатели е бързото и безпроблемно доставяне на човек от точка А до точка Б без ограниченията на обществения транспорт или личните умения.BlackFly има пълните възможности на амфибия, но е проектиран главно за работа в малки тревисти области и разстояния до 25 мили при скорост  62 мили / ч (ограничение в САЩ).

Не е нужно да имате лиценз за пилот, за да карате BlackFly. Превозното средство е изцяло контролирано от компютър, разказва директорът Алън Юстас  Да, точно този технически директор от Google, който скочи с парашут от стратосферата през 2014 год. В тренажор за един час сте напълно готови.

Осемте елктричеки мотори са изключително мощни.  Проектантът Маркъс Ленг казва, че возилото е абсолютно стабилно във въздуха. Всъщност вече е прелетяло 12 хил мили в над 1400 полета. Те са безпилотни, от през март 2018 BlackFly е тестван с човек на борда.

Маркъс Ленг разработва концепцията от 2008 год. В края на 2011 показва първия летящ прототип. Време е да видим полета на сегашната версия над поляните в Калифорния. 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини