ГЕРБ сигнализира прокуратурата за общ бизнес на Елена Йончева и Цветан Василев

От ГЕРБ ще внесат днес сигнал до прокуратурата, Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество и НАП срещу Елена Йончева. Това обявиха на брифинг в парламента депутатите Делян Добрев и Антон Тодоров.

Те уточниха, че повод за сигнала е информация, с която разполагат, че фирмата на Елена Йончева "Авторска телевизия" ЕООД и "Далий трейдинг лимитед", офшорна фирма, регистрирана на Британските Вирджински острови, са съдружници в обща фирма - "Офроуд" ООД.

Информацията е публична, налична е в Търговския регистър, каза Добрев. Според учредителния протокол на новата фирма "Авторска телевизия" ЕООД внася 5000 лв. капитал, а "Далий трейдинг лимитед" внася 315 000 лв. Според Добрев това е "странно учредяване на фирма" - двамата собственици имат 50 на 50 дял, но единият дава 5000 лв., а другият 315 000 лв. Добрев заяви, че според публикация в български вестник "Далий трейдинг лимитед" е собственост на Цветан Василев.

В сигнала си от ГЕРБ ще питат институциите дали е спазено българското законодателство, има ли извършено престъпление, има ли пране на пари, има ли данни за други закононарушения. Дали става дума за източване на КТБ през тази обща фирма на Елена Йончева с офшорната фирма "Далий трейдинг лимитед", допълни Антон Тодоров.

"Имам усещането, че една кака от ПП на БСП е с двата крака в батака. Мисля, че най-накрая хванахме на тясно онова, което наричаме "задкулисие", каза още той.

Делян Добрев припомни, че преди време на въпрос какви са отношенията на Елена Йончева с Цветан Василев тя е твърдяла, че няма такива. Тя излъга цялото общество, сега от тези документи се оказва, че не само че има отношения, а е съдружник, коментира още Добрев.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ха
    Хасковлия
    3 -2
    13:50, 18 юли 2018
    Абе, нашият Дилян, депутат ли е всъщност , или не?
    Вече не знаем като какъв да го броим!
    А колкото до бишият стажант-шестак Антон Тодоров - нямам думи. Човекът ,който неистово се е стремял да стане ченге, плюеше до припадак Вожда ,написа книга против ГЕРБ, оака се като депутат и какво ли още не. Този човек е олицетворение на думата "лицемерие"
    Само неуспелият комунист, е по-страшен от обикновенният комунист(като на ДД баща му)
Последни новини