Борисов нареди на Порожанов да заминава за районите с чума по животните

По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов, министърът на земеделието Румен Порожанов ще посети всички населените места, където има открити огнища на чума по дребните преживни животни.
 
Обиколката ще започне от ямболското село Шарково, уточняват от правителствената пресслужба.Премиерът е наредил на Порожанов да се срещне с всички засегнати стопани и фермери и лично да следи изпълнението на мерките срещу разпространението на чумата по животните.
 
На Порожанов е разпоредено също да информира стопаните на евтаназирани животни за реда и условията за получаване на обезщетения.
 
Вчера властта увери, че собствениците на избитите животни ще бъдат обезщетени, като още от понеделник започва изплащането на обезщетенията за евтаназираните овце и кози в огнищата с чума в Ямболска и Бургаска области.
Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Тт
    ТТ
    4 0
    19:37, 14 юли 2018
    Животните умишлено се заразяват, което е в интерес на вносителите на месо! Няма канспирационна теория, това е истината!
  • 2
    Ba
    bax mamamu
    3 0
    13:34, 15 юли 2018
    По добре яж помията наречена месо внос от Европа вместо домашното месо. После като се разболееш се лекуваш със скъпи неефективни лекарства също внос от Европата. Няма лъжа няма измама всички сме пионки в схемата наречена Евросъюз
  • 3
    Бо
    борката кереза -енженер
    0 0
    18:27, 15 юли 2018
    Абе тоя Борисов кога ще посети България че забравихме физиономията му

Още новини

Последни новини